Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Futbal

Kolumbia je vo štvrťfinále Copa America, USA deklasovali Kostariku 4:0

Futbalista Kolumbie James Rodríguez sa teší po strelení gólu v zápase základnej A-skupiny Kolumbia – Paraguaj na 45. ročníku Copa America 7. júna 2016. Foto: TASR/AP

Kostarika vyšla strelecky naprázdno, kapitán Bryan Ruiz v druhom polčase trafil iba žrď.

Chicago 8. júna (TASR) - Futbalisti Kolumbie sú prvým štvrťfinalistom 45. ročníka Copa America. Vo dvojom druhom vystúpení v A-skupine kontinentálneho šampinátu vyhrali v Pasadene nad Paraguajom 2:1. Presným zásahom i gólovou prihrávkou sa prezentoval James Rodriguez.

Kolumbia viedla po polhodine hry už dvojgólovým rozdielom, po zmene strán Victor Ayala už iba korigoval prehru Paraguaja. Kolumbia má na čele A-skupiny plný počet šiestich bodov, Paraguaj má jeden bod za remízu v prvom stretnutí s Kostarikou. "Mali sme veľmi dobrý prvý polčas, Paraguaj bol dobrý po prestávke. Je to v podstate vlastnosť našej rivality," pochválil úroveň zápasu tréner Kolumbie Jose Pekerman.

V hre o postup do vyraďovacej fázy zostali domáci reprezentanti USA. Na štadióne Soldier Field v Chicagu deklasovali Kostariku 4:0, keď už po deviatich minútach premenil pokutový kop Clint Dempsey. Ďalšie presné zásahy pridali Fabian Johnson, Bobby Wood a Graham Zusi.

"Chceli sme vybehnúť na ihrisko a získať prvé tri body na turnaji. Chvíľu nám trvalo, kým sme sa dostali do nášho tempa, ale akonáhle prišiel prvý gól, pokračovali sme v tlaku. Niektorí hráči dnes potiahli," povedal k zápasu americký tréner Jürgen Klinsmann.

Kostarika vyšla strelecky naprázdno, kapitán Bryan Ruiz v druhom polčase trafil iba žrď. "Bol to jeden z najzvláštnejších zápasov. Boli sme dobrí, ale futbal je o strieľaní gólov," vyjadril sa kostarický kormidelník Oscar Ramirez.

45. ročník Copa America

A-skupina:

Kolumbia – Paraguaj 2:1 (2:0)
Góly: 12. Bacca, 30. James Rodriguez – 71. V. Ayala, ČK: 81. O. Romero (Parag.)

USA – Kostarika 4:0 (3:0)
Góly: 9. Dempsey (z 11m), 37. Johnson, 42. Wood, 87. Zusi

Tabuľka:
1. Kolumbia 2 2 0 0 4:1 6
2. USA 2 1 0 1 4:2 3
3. Paraguaj 2 0 1 1 1:2 1
4. Kostarika 2 0 1 1 0:4 1