Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Podľa Čile udrel brazílsky funkcionár v polčase Pinillu

Brankár Brazílie Julio Cesar chytá penaltu v jedenástkovom rozstrele v osemfinále majstrovstiev sveta vo futbale Brazília - Čile v brazílskom meste Belo Horizonte 28. júna 2014. Foto: TASR/AP

Pinilla bol jedným zo smutných hrdinov rozstrelu, keď sa pomýlil hneď v prvej sérii.

Belo Horizonte 29. júna (TASR) - Predstavitelia Čile obvinili tlačového riaditeľa Brazílskej futbalovej federácie Rodriga Paivu, že v polčasovej prestávke sobotňajšieho osemfinále MS udrel útočníka Mauricia Pinillu. Malo sa tak stať počas strkanice v tuneli pri odchode oboch tímov do kabín.

"Ich tlačový riaditeľ udrel Pinillu. Je to natočené aj na videu," tvrdí hovorca reprezentácie Čile, ktorá sa v súboji s domácim favoritom rozlúčila so šampionátom až po prehre v penaltovom rozstrele.

Paiva v reakcii pre agentúry DPA a AP uviedol, že v tuneli vznikol zmätok pri hádke funkcionárov oboch tímov, do ktorej sa zapojili aj niektorí hráči Čile. "Boli tam nejaké strkanice. Bránil som sa, keď sa Pinilla dostal do mojej blízkosti a strčil som do neho," priznal Paiva, no vinu zvaľuje na jedného z asistentov trénera súpera Sebastiana Beccaceceho. "Bol to on, ktorý sa s nami začal hádať."

Beccacece na margo incidentu povedal: "To, čo sa stalo, nebolo nič neobyčajné. Dôležitejšie je baviť sa o futbale..." K sporu sa vyjadril aj kouč Brazílčanov Luiz Felipe Scolari a v tejto súvislosti sa posťažoval, že funkcionári Čile vyvíjali v prestávke až prílišný tlak na štvrtého arbitra stretnutia.

Pinilla bol jedným zo smutných hrdinov rozstrelu, keď sa pomýlil hneď v prvej sérii. Po ňom to nezvládli ani jeho spoluhráči Alexis Sanchez a Jara, v drese domácich "len" Willian a Hulk.