Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Brazílska legenda Ronaldo: Rashford je ako ja

Marcus Rashford Foto: TASR/AP

Rýchlonohý útočník zaujal počas svoje prvej sezóny medzi profesionálmi, v 15 zápasoch za A-tím MUFC strelil sedem gólov.

Londýn 6. mája (TASR) - Brazílska futbalová legenda Ronaldo je ďalším z bývalých hráčov, ktorí sa pochvaľne vyjadrili na adresu talentovaného mladíka Marcusa Rashforda z Manchestru United. Rýchlonohý útočník zaujal počas svoje prvej sezóny medzi profesionálmi, v 15 zápasoch za A-tím MUFC strelil sedem gólov.

"Je to veľmi dobrý mladý hráč. Trochu sa v ňom vidím - má kuráž, je rýchly a dobre pracuje s loptou. A najdôležitejšie je, že má hlad po góloch. Myslím, že má pred sebou svetlú budúcnosť," povedal pre britský denník The Sun Ronaldo, ktorý počas kariéry pôsobil aj v FC Barcelona, Interi Miláno, Reale Madrid a AC Miláno.

Rashforda po úspešnej sezóne tipovali aj na miesto v anglickej reprezentácii pre EURO 2016. Tréner národného tímu Roy Hodgson dal napokon prednosť skúsenejším útočníkom. Podľa Ronalda bude Albión jeden z najväčších favoritov na zisk titulu. "V kvalifikácii vyhrali Angličania desať z desiatich zápasov. Určite sú favoriti. Osobne by som bol rád, keby Anglicko triumfovalo. Ľudia u vás futbal zbožňujú, zaslúžili by si to," dodal Ronaldo.

Anglicko sa na EURO 2016 predstaví v základnej B-skupine, jedným z jeho súperov bude aj Slovensko.