Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Futbal

Benzema o nominácii na EURO 2016: Tréner podľahol francúzskym rasistom

Futbalista Realu Madrid Karim Benzema robí grimasu v semifinálovej odvete Ligy majstrov Real Madrid - Juventus Turín v Madride 13. mája 2015. Foto: TASR/AP

Kanonier Realu Madrid sa nedostal do záverečnej nominácie pre obvinenia súvisiace s napomáhaním pri vydieraní reprezentačného spoluhráča Mathieua Valbuenu.

Paríž 1. júna (TASR) - Francúzsky futbalista Karim Benzema v stredu obvinil trénera národného tímu Didiera Deschampsa, že pri tvorbe tímu na EURO 2016 podľahol tlaku rasistickej časti krajiny. Kanonier Realu Madrid sa nedostal do záverečnej nominácie pre obvinenia súvisiace s napomáhaním pri vydieraní reprezentačného spoluhráča Mathieua Valbuenu.

Benzema sa pre španielsky športový denník Marca vyjadril, že Deschamps podľa neho nie je rasista, len "ustúpil pred tlakom rasistickej časti Francúzska". Kouč reprezentácie "galského kohúta" bol pritom do prepuknutia Benzemovho prípadu jedným z jeho najväčších podporovateľov. Francúzsky minister športu Thierry Braillard na Twitteri uviedol, že hráčove obvinenia sú "nepodložené a neakceptovateľné". Následne vyslovil plnú podporu Francúzskej futbalovej federácii (FFF) ako aj Didierovi Deschampsovi.