Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Futbal

Bayern získal nemecký Superpohár. Fiasko videotechniky

Na snímke vpravo Lukasz Piszczek z Borusia Dortmund a Robert Lewandowski z Bayernu Mníchov počas nemeckého Superpoháru v Dortmunde, 5. augusta 2017. Foto: TASR/AP

Vyrovnávajúci gól na 1:1 z kopačky Lewandowského platiť nemal.

Dortmund 6. augusta (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov získali v sobotu šiestykrát nemecký Superpohár, keď po remíze 2:2 v riadnom hracom čase zdolali Borussiu Dortmund na jej štadióne 5:4 v rozstrele z 11 m. V dortmundskom Signal Iduna Park pred návštevou 81.360 divákov domáci dvakrát viedli, majster dvakrát vyrovnal, v 89. si po niekoľkých odrazoch strelil vlastný gól poľský obranca Lukasz Piszczek.

Nepredlžovalo sa, hneď sa išlo do rozstrelu, v ktorom najprv zaváhal mníchovský Joshua Kimmich, po ňom však aj domáci Sebastian Rode. V šiestej sérii zlyhal domáci Marc Bartra a Bavori tak obhájili minuloročný triumf v nemeckom Superpohári.

Fiasko videotechniky

Premiérové použitie videotechniky (VAR) v súťažnom zápase v nemeckom futbale dopadlo fiaskom. V sobotňajšom zápase Superpohára medzi Bayernom Mníchov a Borussiou Dortmund chcel hlavný rozhodca Felix Zwayer správne konzultovať spornú gólovú situáciu z 18. minúty, na konci ktorej bol Robert Lewandowski, s videorozhodcom Tobiasom Stielerom.

Ten však pre technické problémy nemal na monitore zobrazené kalibračné čiary pomáhajúce určiť (ne)ofsajdové situácie. Stieler sa rozhodol gól uznať, dodatočné videozáznamy však odhalili, že prihrávka Joshuu Kimmicha z pravého krídla našla poľského útočníka za ofsajdovou líniou súperovej defenzívy a platiť tak nemal. Duel sa skončil remízou 2:2, v jedenástkovom rozstrele uspel Bayern 5:4.

Nemecký Superpohár:



Borussia Dortmund - Bayern Mníchov 2:2 (1:1), 4:5 rozstrel z 11 m

Góly: 12. Pulišič, 70. Aubameyang - 18. Lewandowski, 89. Piszczek (vlastný)