Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

FOTO: Bayern Mníchov získal 26. bundesligový titul

Rafinha z Bayernu Mníchov sa teší s napodobeninou trofeje po zisku rekordného 25. titulu v bundeslige po zápase 33. kole nemeckej bundesligy FC Ingolstadt 04 - Bayern Mníchov 7. mája 2016 v Ingolstadte. Foto: TASR/AP

Jedno kolo pred koncom sezóny má Bayern na konte 85 bodov a nedostihnuteľný osembodový náskok.


Berlín 7. mája (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov si zabezpečili rekordný 25. titul v bundeslige a celkovo 26. majstrovský v Nemecku. Spečatili ho v sobotňajšom zápase 33. kola najvyššej súťaže, v ktorom zvíťazili na pôde Ingolstadtu 2:1. Jedno kolo pred koncom sezóny tak majú na konte 85 bodov a nedostihnuteľný osembodový náskok pred svojimi prenasledovateľmi z Borussie Dortmund.
Hráči Bayernu Mníchov, sprava Rafinha, Franck Ribéry a Thiago sa tešia po zisku rekordného 25. titulu v bundeslige po zápase 33. kole nemeckej bundesligy FC Ingolstadt 04 - Bayern Mníchov 7. mája 2016 v Ingolstadte.
Foto: TASR/AP

Borussia v sobotu prehrala s Eintrachtom Frankfurt 0:1, no aj keby získala tri body, strata na Bayern bola príliš veľká a jej majstrovský sen sa rozplynul. V Mníchove naopak vypukli oslavy. Bavori obhájili vlaňajšie prvenstvo a získali štvrtý primát v rade. Proti Ingolstadtu si vytvorili v prvom dejstve dvojgólový náskok zásluhou najlepšieho kanoniera sezóny Roberta Lewandowského, krátko pred polčasom skorigoval stav z penalty Moritz Hartmann.
Hráč Bayernu Robert Lewandowski strieľa úvodný gól zápasu.
Foto: TASR/AP

Bayern ako jediný tím v histórii bundesligy vyhral štyrikrát po sebe. Tri triumfy v rade má okrem neho na konte už len Mönchengladbach (1975-1977).

"Tím hral v tejto sezóne brilantne. Mali sme najlepších súperov v histórii bundesligy, takže je zvláštne, že sa rozhodlo už kolo pred koncom sezóny," povedal po zisku titulu útočník Thomas Müller. "Chcem sa o tento titul podeliť s Juppom Heynckesom. Dokázali sme niečo pozoruhodné," povedal Pep Guardiola a pochválil svojho predchodcu na trénerskej stoličke Bavorov. Španielsky kormidelník sa tak rozlúčil s nemeckou ligou najlepším možným spôsobom. Od budúcej sezóny už povedie anglický Manchester City. Guardiolu, ktorý ako prvý tréner dokázal vyhrať titul vo svojich prvých troch sezónach v nemeckej lige, čaká s Bayernom ešte boj o národný pohár, vo finále sa stretne s Dortmundom.
Thomas Müller z Bayernu Mníchov sa teší s megafónom po zisku rekordného 25. titulu v bundeslige po zápase 33. kole nemeckej bundesligy FC Ingolstadt 04 - Bayern Mníchov 7. mája 2016 v Ingolstadte
Foto: TASR/AP

Bayernu zagratuloval aj tréner nemeckej reprezentácie Joachim Löw. "Štvrtý titul v rade je ukážka obrovskej kvality, vôle a neuveriteľnej konzistentnosti Bayernu v uplynulých rokoch," citovala ho agentúra AP.

Hamburg, Darmstadt, Augsburg a Hoffenheim už majú po sobote istotu účasti v najvyššej súťaži aj v budúcej sezóne.

V budúcej sezóne Ligy majstrov sa predstaví okrem Bayernu a Dortmundu aj tretí Bayer Leverkusen, ktorý v sobotu prehral s Mönchengladbachom 1:2. Druhá Borussia v súťaži tak poskočila na štvrtú priečku tabuľky a je veľmi blízko k postupu do predkola LM. Na spečatenie miestenky jej stačí v poslednom stretnutí s Darmstadtom jeden bod. Ak sa tak stane, o dve miesta v skupine Európskej ligy a jedno v predkole sa v posledný hrací deň pobijú piaty Mainz, šiesta Hertha Berlín a siedme Schalke 04. Všetky tri tímy majú na konte zhodne 49 bodov.
Hráči Bayernu Mníchov sa tešia po zisku rekordného 25. titulu v bundeslige po zápase 33. kole nemeckej bundesligy FC Ingolstadt 04 - Bayern Mníchov 7. mája 2016 v Ingolstadte.
Foto: TASR/AP

Hertha v sobotu zaváhala, keď doma prehrala s Darmstadtom 1:2. Slovenský reprezentant Peter Pekarík presedel zápas na lavičke náhradníkov. Schalke taktiež zaváhalo a s Augsburgom remizovalo 1:1, Mainz poskočil na 4. miesto vďaka triumfu nad VfB Stuttgart.

Posledné kolo rozhodne o ďalšom automatickom zostupujúcom, ktorý sa pridá k poslednému Hannoveru, a o tíme na 16. mieste. Ten si o bundesligu zahrá v play off s tretím mužstvom z druhej najvyššej súťaže. Priebežne je ním Werder Brémy, o priečku nižšie s dvojbodovou stratou figuruje Stuttgart.

Posledné kolo rozhodne o ďalšom automatickom zostupujúcom, ktorý sa pridá k poslednému Hannoveru, a o tíme na 16. mieste. Ten si o bundesligu zahrá v play off s tretím mužstvom z druhej najvyššej súťaže. Priebežne je ním Werder Brémy, o priečku nižšie s dvojbodovou stratou figuruje Stuttgart. "Ešte nie je koniec, no občas potrebujete vo futbale zázrak," povedal tréner Stuttgartu Jürgen Kramny.

sumáre:
1. FC Kolín - Werder Brémy 0:0


Borussia Mönchengladbach - Bayer 04 Leverkusen 2:1 (1:1)
Góly: 43. a 79. Hahn - 20. Aranguiz

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 1:0 (1:0)
Gól: 14. Aigner

SV Hamburg - VfL Wolfsburg 0:1 (0:0)
Gól: 73. Luiz

Hannover 96 - TSG 1899 Hoffenheim 1:0 (1:0)
Gól: 28. Kijotake

Hertha Berlín - SV Darmstadt 98 1:2 (1:1)
Góly: 15. Darida - 24. Gondorf, 82. Wagner, ČK: 87. Wagner
/Pekarík sedel na lavičke náhradníkov domácich/

FC Ingolstadt 04 - Bayern Mníchov 1:2 (1:2)
Góly: 42. Hartmann (z 11m) - 15. a 32. Lewandowski (prvý z 11m)

Schalke 04 - FC Augsburg 1:1 (0:0)
Góly: 82. Huntelaar - 89. Baier

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 1:3 (1:1)
Góly: 6. Genter - 37. Malli, 53. Cordoba, 77. Onisiwo