Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Argentína premrhala dvojgólový náskok proti Paraguaju, Messi: Hanba

Lionel Messi po nevyužití šance skórovať počas zápasu 13. júna 2015 Foto: TASR/AP

Argentínčania cítili po záverečnom hvizde veľké sklamanie.

La Serena/Antofagasta 14. júna (TASR) - Futbalisti Uruguaja vykročili víťazne za obhajobou prvenstva na Copa America. Vo svojom úvodnom vystúpení na 44. ročníku majstrovstiev Južnej Ameriky zdolali v Antofagaste trpaslíka z Jamajky gólom Cristiana Rodrigueza z 52. minúty 1:0. Naopak zaváhal ďalší favorit na titul Argentína, vicemajster sveta prehajdákal v La Serene dvojgólové vedenie a napokon iba remizoval s Paraguajom 2:2. Bod pre "La Albirroja" zachránil v poslednej minúte riadneho hracieho času Lucas Barrios.

Argentína začala proti Paraguaju podľa predstáv a v 29. minúte sa ujala vedenia zásluhou Sergia Agüera, ktorý potrestal chybnú malú domov súpera. Následne Lionel Messi z pokutového kopu potrestal faul na Angela Di Mariu a zvýšil na 2:0. "Albicelestes" na trávniku herne jasne dominovali a nič nenasvedčovalo tomu, že by mali zaváhať. Lenže v druhom polčase vybehlo na ihrisko iné paraguajské mužstvo, ktoré po hodine hry znížilo zásluhou Nelsona Haeda Valdeza. V 90. minúte sa o konečnú remízu 2:2 postaral Lucas Barrios, ktorý po štandardke Origozu a hlavičkovom priťuknutí da Silvu nekompromisne upratal loptu k pravej žrdi.

Argentínčania cítili po záverečnom hvizde veľké sklamanie. "V druhom polčase sme stratili kontrolu na dianím na ihrisku. Je to hriech takto zremizovať istý zápas, zvlášť keď zoberieme do úvahy množstvo šancí, ktoré sme si vypracovali," lamentoval tréner Argentíny Gerardo Martino. Nespokojný s výsledkom bol aj Lionel Messi. "Odohrali sme veľmi dobrý prvý polčas, no v druhom sme zaspali. Je hanbou prehrať takto dobre rozbehnutý zápas, veľmi nás to mrzí," nechal sa počuť ťahúň Barcelony. Jeho klubový kolega Javier Mascherano zhrnul pocity do jednej vety: "Hrali sme sa s ohňom a nechali sme si popáliť prsty." Bod má pre Paraguaj cenu zlata. "My sa nikdy nevzdávame a dnes sme to potvrdili. Hoci nemáme v tíme také individuality ako súper, vieme sa s ním popasovať a ako tím sme boli lepší. V prvom polčase sme si nevedeli dať dve prihrávky po sebe, no v druhom sme zapli. Nemali sme čo stratiť a naše sebavedomie vzrástlo. Remíza je pre nás ako víťazstvo," tešil sa autor prvého paraguajského gólu Valdez.

Šancu odčiniť zaváhanie majú Argentínčania v stredu, keď nastúpia proti Uruguaju, Paraguaj sa o deň skôr stretne s Jamajkou.

Copa America

B-skupina /Antofagasta/

Uruguaj - Jamajka 1:0 (0:0)
Gól:
52. C. Rodriguez, 8653 divákov.

/La Serena/

Argentína - Paraguaj 2:2 (2:0)
Góly:
29. Agüero, 36. Messi (z 11 m) - 60. Valdez, 90. Barrios

Tabuľka:

1. Uruguaj 1 1 0 0 1:0 3
2. Argentína 1 0 1 0 2:2 1
3. Paraguaj 1 0 1 0 2:2 1
4. Jamajka 1 0 0 1 0:1 0