Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Altidore sa zotavil, proti Belgicku bude k dispozícii

Americký futbalista Jozy Altidore. FOTO FOTO TASR/AP

Dvadsaťštyriročný Altidore utrpel zranenie v úvodnom zápase na šampionáte v Brazílii.

Salvador 30. júna (TASR) - Futbalová reprezentácia USA bude môcť v osemfinále 20. MS v Brazílii proti Belgicku napokon počítať aj s účasťou útočníka Jozyho Altidorea. Ten sa podľa informácie agentúry DPA stihol zotaviť zo zranenia zadného stehenného svalu a je pripravený hrať.

Dvadsaťštyriročný Altidore utrpel zranenie v úvodnom zápase na šampionáte v Brazílii, v ktorom americký tím zdolal Ghanu 2:1. Nehral potom v druhom dueli proti Portugalsku, ktorý sa skončil remízou 2:2, ani proti Nemcom (0:1).

Nemecký tréner USA Jürgen Klinsmann potvrdil, že Altidore je fit. "Lekársky tím tvrdo pracoval dňom aj nocou. A môže hrať, je k dispozícii. Toto sme presne všetci chceli a dúfali sme, že sa nám to podarí. Lekári odviedli úžasnú robotu. Na koľko minút nastúpi, to sa uvidí až v deň zápasu," povedal Klinsmann na adresu útočníka anglického Sunderlandu.

Vermaelen hrať nebude, verdikt o Kompanym až pred zápasom

Belgičanom v utorňajšom osemfinálovom dueli na futbalových MS v Brazílii proti USA bude chýbať obranca základnej zostavy Thomas Vermaelen, ďalšieho zadáka Vincenta Kompanyho čakajú testy na poslednú chvíľu. Podľa agentúry Reuters to oznámil na tlačovej konferencii tréner "červených diablov" Marc Wilmots.

Šampionát sa už skončil pre iného zadáka Anthonyho Vanden Borreho, ktorý v záverečnom zápase v skupine proti Kórejskej republike utrpel zlomeninu lýtkovej kosti a mimo hry bude asi šesť týždňov. Cez víkend navyše vynechali tréning aj obranca Laurent Ciman a stredopoliar Mousa Dembele.

Vermaelen sa nezotavil zo zranenia zadného stehenného svalu. Kompany po problémoch so slabinami trénoval s tímom, Wilmots však upresnil, že si počká až do utorňajšieho rána, či sa náhodou stav kapitána ešte neskomplikuje.

"Je dobrá šanca, že Kompany nastúpi. Ale uvidíme. Dobre poznám takéto zranenia. Sám som s podobným roky hrával," povedal kouč Belgicka.