Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Tréner MFK Košice Radoslav Látal v klube definitívne končí

tréner Košíc Radoslav Látal Foto: TASR/Milan Kapusta

K tomuto kroku ho viedla najmä nelichotivá situácia v klube a to najmä meškajúce výplaty.

Košice 29. novembra (TASR) - Tréner futbalistov MFK Košice Radoslav Látal po sobotnom víťazstve nad Ružomberkom (2:1) potvrdil, že to bol pre neho posledný zápas na lavičke tímu. Český kormidelník pred niekoľkými týždňami poslal vedeniu klubu výpoveď.

Látal na pozápasovej tlačovej konferencii potvrdil, že v MFK Košice končí. "Áno, bol to môj posledný zápas v Košiciach. Dlho som o tom premýšľal. To, čo sa písalo o mojej výpovedi, je pravda. Poslal som klubu výpoveď," uviedol Radoslav Látal. Už bývalého trénera Košičanov viedla k tomuto kroku najmä nelichotivá situácia v klube. Problémom sú najmä meškajúce výplaty. "Chcel by som, aby sa ľudia, ktorí majú radi košický futbal, vedeli o situácii, ktorá tu je. Situácia v kabíne je zlá, hráči si nijako nevedia pomôcť. Verím, že tento môj krok nejako pomôže a tento stav sa zlepší," poznamenal Látal.

Český tréner priznal, že sa mu z Košíc neodchádza ľahko. "Vyhrali sme Slovenský pohár, hrali sme Európsku ligu a verím, že v Košiciach, ktoré sú veľké mesto, sa nájdu ľudia, ktorí pomôžu futbalu," povedal. O podrobnostiach súvisiacich s nelichotivou situáciou v klube hovoriť nechcel on a ani hráči. "Po tom, čo majiteľovi prišla moja výpoveď, sme si sadli a dostal som prísľub, že s touto situáciou niečo urobia. O podrobnostiach však nechcem hovoriť. Odmietol som niektoré ponuky a chcel som dodržať zmluvu, ale napokon som sa rozhodol pre tento krok," dodal Látal.