Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Novým trénerom Nitry je Ladislav Hudec, prvoradý cieľ záchrana

Ladislav Hudec. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Bývalý kormidelník Myjavy sa pod Zoborom dohodol na zmluve do konca sezóny.

Nitra 19. februára (TASR) - Novým trénerom futbalistov FC Nitra sa stal v stredu Ladislav Hudec. Bývalý kormidelník Myjavy sa pod Zoborom dohodol na zmluve do konca sezóny.

Päťdesiatsedemročný tréner nahradil vo funkcii Vladimíra Koníka, prvý tréning v novom pôsobisku bude viesť už vo štvrtok. Hudec odštartoval sezónu v Spartaku Myjava, kde pôsobil od sezóny 2012/2013, pred Vianocami však na lavičke "kopaničiarov" predčasne skončil. V minulosti pôsobil ako tréner Pezinka, Dunajskej Stredy, Podbrezovej a Trenčína či na pozícii asistenta Jozefa Jankecha v bratislavskom Slovane. Tri roky trénoval v Spojených arabských emirátoch a viedol aj reprezentačné výbery Slovenska do 16 a 17 rokov.

Nitre patrí po jesennej časti Corgoň ligy 2013/2014 v tabuľke síce predposledná 11. priečka, no s poslednou Dunajskou Stredou má zhodne po 10 bodov. Hudecova práca pod Zoborom tak bude spätá so záchranárskymi prácami.

"Sme dohodnutí na spoluprácu do leta, v zmluve je zakotvená aj opcia na ďalšiu spoluprácu. Samozrejme, prvoradá je záchrana, to je jasne stanovený cieľ, aby mohlo prísť aj k pokračovaniu v zmluve," povedal pre TASR tréner Hudec a dodal: "Oslovili ma v stredu ráno. Takže to bolo rýchlo. Bavili sme sa s predstaviteľmi klubu aj primátorom mesta aj smerom k perspektíve, ale opakujem, najprv musí prísť k záchrane."

Hráčov Nitry z pôsobenia v lige Hudec dobre pozná, v hre by však v snahe o záchranu malo byť aj isté doplnenie mužstva, hoci ekonomické podmienky sú v klube náročné. "Káder samozrejme poznám, viem, že akí sú tam hráči, bude sa pracovať aj na doplnení."