Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Trnava záver sezóny odohrá na štadióne ViOn-u Zlaté Moravce

Štadión FC ViOn Zlaté Moravce. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Posledným jarným duelom na Štadióne Antona Malatinského má byť zápas 25. kola so Slovanom Bratislava (11. apríla o 14.30).

Trnava 23. februára (TASR) - Futbalisti slovenského klubu Spartak Trnava odohrajú koniec fortunaligovej sezóny 2014/2015 na štadióne ViOn-u Zlaté Moravce. Keďže totiž výstavba ich novej City Areny vstupuje podľa avizovaného harmonogramu prác do svojho záverečného polroka, aby sa mohli na športovej časti multifunčného komplexu vykonať finálne úpravy, bude musieť prísť aj k čiastočným obmedzeniam.

"Útočisko nájdeme v Zlatých Moravciach, na úrovni klubov je všetko dohodnuté, potvrdiť to ešte musí Únia ligových klubov. V súčasnosti dolaďujeme aj model pre držiteľov permanentiek, tak aby sme ich odškodnili. O všetkom budeme včas informovať," cituje oficiálny web PR manažéra "andelov" Mareka Ondrejku.

Posledným jarným duelom na Štadióne Antona Malatinského má byť zápas 25. kola so Slovanom Bratislava (11. apríla o 14.30). Na hracej ploche následne príde k odstráneniu starého koberca a výsevu úplne novej trávy. Vymenia pritom nielen vegetačnú vrstvu ale aj podložie až po vykurovací systém. Prírodná tráva bude zasahovať asi meter a pol za hraciu čiaru, nasledovať bude umelý trávnik najnovšej generácie. Na hracej ploche pribudnú nové zavlažovacie hlavy, aby dokázali trávnik zalievať ešte efektívnejšie. Plocha bude spôsobilá na futbalový zápas asi po troch mesiacoch.

"Výsev spravíme v súlade s najmodernejšími postupmi. Cieľom je vybudovať kvalitný trávnik s dobrým zakorenením, ktorý bude zodpovedajúci novému štadiónu," dodal predseda predstavenstva investorskej spoločnosti City-Arena Pavol Adamec.