Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Trenčín angažoval holandského stredopoliara van Arnhema

Ilustračné foto. Foto: TASR

Van Arnhem strávil celú svoju doterajšiu kariéru v rodnom Waalwijku.

Trenčín 20. januára (TASR) - Vedenie fortunaligového futbalového klubu AS Trenčín podpísalo viacročnú zmluvu s talentovaným holandským stredopoliarom Philippom van Arnhemom. Informovala o tom oficiálna webová stránka trenčianskeho klubu.

Van Arnhem strávil celú svoju doterajšiu kariéru v rodnom Waalwijku, v pätnástich rokoch si vyskúšal aj reprezentačný dres Holandska v tejto vekovej kategórii. Dvadsaťjedenročný tvorca hry patril medzi najväčšie nádeje RKC Waalwijk, v prvom tíme debutoval ešte v auguste 2014 ako najmladší hráč v histórii RKC. V uplynulých troch sezónach odohral v druhej Jupiler lige 65 stretnutí.

"Je to môj prvý zahraničný angažmán a veľmi sa naň teším. Trenčín poznám vďaka pánovi La Lingovi. Viem, že hrá ofenzívne, čo mi vyhovuje. Dobré je, že sa poznám s Desleym (Ubbinkom) a Jamesom (Lawrencom), ktorých som stretol vo Waalwijku," povedal van Arnhem pre klubovú televíziu.

"Veríme, že tento mladý a talentovaný futbalista sa už v blízkej budúcnosti môže stať dôležitou súčasťou nášho mužstva. Počítame s tým, že potrebuje priestor na adaptáciu. V stredovej formácii máme dnes aj vďaka jeho príchodu zaujímavú konkurenciu. Philippe je typ futbalistu, ktorý sa vďaka svojej hre stáva obľúbencom fanúšikov. Uvidíme ako sa mu to podarí v drese AS," povedal pre astrencin.sk generálny manažér klubu Róbert Rybníček.