Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

SFZ verí v pokračovanie nadštandardnej spolupráce s Dunajskou Stredou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Slovenský futbalový zväz sa v oficiálnom stanovisku vyjadril k nezhodám ohľadom financovania výstavby mládežníckej akadémie MOL Football Academy.

Bratislava 26. novembra (TASR) - Účastník najvyššej slovenskej futbalovej súťaže FC DAC 1904 Dunajská Streda v piatok 16. novembra slávnostne otvoril svoju mládežnícku akadémiu MOL Football Academy. Slovenský futbalový zväz sa v oficiálnom stanovisku vyjadril k nezhodám ohľadom financovania jej výstavby, ktoré TASR prináša v plnom znení bez redakčných úprav:

STANOVISKO SFZ K FINANCOVANIU VÝSTAVBY MOL FOOTBALL ACADEMY:

"Spolupráca Slovenského futbalového zväzu a FK DAC 1904 Dunajská Streda má, odkedy vstúpil do klubu pán Oszkár Világi, výborné smerovanie založené na korektných vzťahoch, rešpekte, priateľstve a vzájomnej dôvere. Práve preto nás veľmi mrzí situácia okolo vyjadrení týkajúcich sa výstavby Mol Football Academy zo strany SFZ. Ide len o nešťastné nedorozumenie v komunikácii a SFZ verí, že aj vedenie FK DAC 1904 Dunajská Streda to bude vnímať rovnako. Pokiaľ sa nepresné vyjadrenie zo strany SFZ akokoľvek dotklo klubu FK DAC 1904, SFZ sa úprimne ospravedlňuje a chce aj naďalej stavať na výborných vzťahoch s klubom a jeho vedením.

Projekt Akadémie považujeme za unikát nielen vo futbalovej Európe a sme veľmi radi, že aj naše mládežnícke reprezentácie budú mať možnosť využívať špičkové priestory a moderné vybavenie Akadémie. Veríme, že na našej doterajšej nadštandardnej spolupráci z oboch strán sa po vysvetlení vzniknutej situácie nič nezmení, pretože SFZ si veľmi váži prácu, ktorú odvádza FK DAC 1904 v rámci slovenského futbalu a v jeho prospech. Vybudovanie akadémie je dôkazom seriózneho a vážneho záujmu ľudí v klube FK DAC 1904 na progrese slovenského futbalu.

Potvrdením našich vzájomných vzťahov založených na obojstrannej ústretovosti a priateľstve je okrem iného aj vytvorenie domovského stánku reprezentácie do 21 rokov na štadióne v Dunajskej Strede. SFZ verí, že týmto je spomínané nedorozumenie v komunikácii uzavreté a obe strany budú ako doposiaľ pokračovať v tejto dlho nadštandardne nastavenej spolupráci v priateľskom duchu v prospech všetkých zúčastnených strán aj naďalej."


TASR informovala Monika Jurigová, riaditeľka PR SFZ.