Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Ševelu počas trestu zastúpi na lavičke Slovana Srb Vladimir Radenkovič

Vladimir Radenkovič, archívna snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Disciplinárna komisia SFZ v reakcii na neoprávnený štart Ljubičiča v zápase Slovenského pohára zastavila činnosť samotnému hráčovi, hlavnému trénerovi Ševelovi i vedúcemu mužstva Švehlíkovi.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Srbský tréner Vladimir Radenkovič dostal od vedenia futbalového Slovana Bratislava viesť mužstvo v zápasoch počas plynutia disciplinárneho dištancu Martina Ševelu. Informoval o tom oficiálny web rekordného slovenského majstra.

Disciplinárna komisia SFZ v reakcii na neoprávnený štart Marina Ljubičiča v zápase Slovenského pohára zastavila činnosť samotnému hráčovi, hlavnému trénerovi Martinovi Ševelovi i vedúcemu mužstva Jánovi Švehlíkovi. V praxi to znamená, že hlavný tréner ani vedúci mužstva v rámci najbližšieho mesiaca nebudú môcť počas zápasov sedieť na lavičke a nemôžu vstupovať do kabín a technickej zóny. Vedením tímu počas súťažných zápasov tak bude dočasne poverený asistent trénera Vladimir Radenkovič. Funkciu vedúceho mužstva počas dištancu Jána Švehlíka zaujme Ján Beniak. Zloženie realizačného tímu inak zostáva nezmenené.

"Počas dištancu Martina Ševelu, ktorý mu udelila Disciplinárna komisia SFZ, bude vedením tímu v rámci súťažných zápasov poverený Vladimir Radenkovič. Realizačný tím zostáva pracovať v nezmenenom zložení, jedinou zmenou je to, že vedenie mužstva počas zápasu bude pod taktovkou Vladimira Radenkoviča, ktorému bude asistovať Ivan Vrabec. V rámci súčasného realizačného tímu bol Vladimir jasnou voľbou, pretože okrem slovenčiny ovláda aj angličtinu, čo výrazne uľahčuje komunikáciu s hráčmi počas taktickej prípravy i samotného zápasu. Počas dištancu vedúceho mužstva Jána Švehlíka bude túto funkciu zastávať Ján Beniak. So športovým úsekom sme si otvorene pomenovali veci a oblasti, v ktorých máme rezervy a nedostatky. Na základe toho sme si stanovili nové krátkodobé ciele na najbližšie tri mesiace a na ich splnení budeme tvrdo pracovať. Samozrejme, tieto ciele sú v súlade s našou dlhodobou stratégiou. Verím, že všetci v klube sa chopia tejto hodenej rukavice a že spoločne urobíme maximum, aby sme sa ako klub posunuli dopredu vo všetkých oblastiach. Obdobie nasledujúcich troch mesiacov si v zime vyhodnotíme a je na každom človeku v klube, aby ukázal, že patrí do Slovana Bratislava,“ povedal viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.