Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Fortunaliga

Myjavčan Kolár sa stal Hráčom mesiaca za september

Na snímke vpravo Ľuboš Kolár (Myjava) v diskusii s rozhodcom po neuznanom góle v odvetnom zápase 1. predkola Európskej ligy vo futbale Spartak Myjava - Admira Wacker Mödling v Myjave 7. júla 2016. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ľuboš Kolár triumfoval pred trojicou Žilinčanov Filipom Hlohovským, Nikolasom Špalekom a Michalom Škvarkom.

Myjava 19. októbra (TASR) - Ľuboš Kolár zo Spartaka Myjava sa stal Hráčom mesiaca futbalovej Fortuna ligy za september. Triumfoval pred trojicou Žilinčanov Filipom Hlohovským, Nikolasom Špalekom a Michalom Škvarkom. Výsledky ankety zverejnila oficiálna internetová stránka najvyššej slovenskej súťaže.

V predchádzajúcich mesiacoch sa radovali Martin Chrien z MFK Ružomberok a Špalek. O Kolárovom víťazstve rozhodli predovšetkým hlasy odbornej poroty, na prvé miesto ho zaradili štyria zo siedmich jej členov. V internetovom hlasovaní fanúšikov uspel Ružomberčan Kristián Kolčák, ale k lepšej než piatej priečke mu chýbalo práve viac bodov od expertnej skupiny Fortuna ligy.

Kolár už teraz prežíva svoju strelecky najvydarenejšiu sezónu v kariére, pričom sa len začala druhá tretina ročníka. Ofenzívny hráč skóroval šesťkrát v úvodných dvanástich kolách, strelecky sa presadil v štyroch stretnutiach, vo všetkých Myjava zvíťazila.