Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Michalovce bez Božoka a Svjarčinského, v pláne aj sústredenie v Poľsku

Futbalový klub Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce začal v pondelok 8.januára 2017 v Michalovciach zimnú prípravu. Foto: TASR/Roman Hanc

Tréner Anton Šoltis by rád privítal strelecky disponovaného útočníka, keďže Zemplín na jeseň práve na tomto poste najviac tlačila topánka.

Michalovce 8. januára (TASR) - S minimálnymi zmenami v kádri odštartovali futbalisti MFK Zemplín Michalovce prípravu na jarnú časť sezóny 2017/18. Mužstvo čaká osem prípravných zápasov a v pláne je aj sústredenie v Poľsku. Tréner Anton Šoltis by rád privítal strelecky disponovaného útočníka, keďže Zemplín na jeseň práve na tomto poste najviac tlačila topánka.

Tréner Anton Šoltis privítal na prvom tréningu takmer všetkých hráčov z "jesenného" kádra. "Pracujeme na príchodoch. Zatiaľ je tu z nových hráčov iba Oleg Višnevskij zo Sniny. Vedel by som si predstaviť posilnenie na viacerých postoch, ale treba brať do úvahy možnosti klubu. Stále hľadáme útočníka, keďže sme mali problémy so strieľaním gólov. Posilniť potrebujeme aj na krajoch obrany i stredovej formácie. Nejakí hráči sú vyhliadnutí, takže uvidíme ako sa to vyvinie," uviedol tréner Anton Šoltis, ktorý očakáva aj príchod Keňana Ulricha Kapolonga.

V kádri už nie sú stredopoliari Miroslav Božok a Alexandr Svjarčinskij. "Miro mi bude chýbať aj po ľudskej stránke. Poznáme sa dlhé roky a určite bude chýbať aj v kabíne. Bol oporou a výraznou osobnosťou," uviedol kapitán Michalovčanov Igor Žofčák.

Mužstvo čaká osem prípravných zápasov s prevažne zahraničnými tímami. Príprava sa bude odohrávať v domácich podmienkach s výnimkou sústredenia v Poľsku, ktoré sa začne 26. januára. "Verím, že budeme do jarnej časti sezóny dobre nachystaní a konkurencieschopní. Cieľom je nepodliezť latku z vlaňajšej sezóny. Verím, že nebudeme bojovať o záchranu do posledného kola, ale že si ju zabezpečíme už skôr," poznamenal tréner Šoltis.

Prípravné zápasy MFK Zemplín Michalovce:

sobota 13. januára: Bardejov – Michalovce
streda 17. januára: Trebišov – Michalovce
piatok 19. januára: Nowy Sacz (Poľ.) – Michalovce
sobota 20. januára: Mezőkövesd (Maď.) – Michalovce
sobota 27. januára: Ostrava (ČR) – Michalovce
utorok 30. januára: Třinec (ČR) – Michalovce
sobota 3. februára: Górnik Zabrze (Poľ.) – Michalovce
sobota, 10. februára: Michalovce – Lokomotíva Košice