Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: Trenčín zdolal Nitru, Senica prehrala v Dunajskej Strede

Trenčan Peter Čögley (uprostred) a Nitran Andrej Ivančík v zápase 9. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - FC Nitra, 20. septembra 2017 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

AS si v závere víťazstvo podržal a z troch bodov sa tešil po dvoch mesiacoch.


Bratislava 20. septembra (TASR) - Futbalisti FC Nitra prehrali v stredajšom zápase 9. kola Fortuna ligy na trávniku AS Trenčín 1:2 a prepustili prvú priečku v tabuľke Slovanu Bratislava. "Belasí" sú po triumfe nad Michalovcami 3:1 ako jediní bez prehry a na konte majú 21 bodov. Rovnako nazbierala aj druhá Trnava, ktorá má však horšie skóre. Spartak v stredu zdolal ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0.

AS Trenčín - FC Nitra 2:1 (1:0)

Trenčín 20. septembra (TASR) - Úvodná dvadsaťminútovka kvalitou neohúrila. Oba tímy sa snažili v prvom rade pozorne brániť vlastnú šestnástku a neurobiť chybu. Nitrianska defenzíva inkasovala v doterajšom priebehu súťaže iba tri góly a dlho stála na pevných nohách. Náznaky trenčianskych šancí zostali nevyužité. Až v 22. minúte vybojoval Ubbink loptu pre Gonga. Jeho centrovanú loptu poslal do siete pohotový Mance. Futbal sa následne rozbehol do vyšších obrátok. Už o dve minúty mal vyrovnanie na hlave Balaj. Tiesnený však nedokázal hlavou zakončiť presne. V 27. minúte loptu hlavou dočahoval nízky Beridze. Jeho pokus s námahou vytesnil pohotový Hroššo. Trenčania boli aktívnejší a hralo sa zväčša na polovici nováčika. V 35. minúte vystrelil z vnútra pokutového územia Gong. Jeho technická strela preletela ponad brvno.

Hostia v úvode druhé polčasu nastúpili ofenzívne naladení. Niekoľko náznakov šancí zostalo bez gólovej odozvy. Na opačnej strane po rýchlom brejku tesne vedľa pravej tyče vystrelil aktívny Gong. V 54. min využil pošmyknutie sa obrancu Beridze a tvrdou ranou preveril pripravenosť Hrošša. Už o dve minúty poslal nebezpečný center do pokutového územia Kuník, no Ivančík halfvolejom neprestrelil obrancu. V 63. min preletela lopta z rohového kopu cez celú šestnástku a skúsený Kóňa ju hlavou poslal pod brvno. V 70. min si Janga nabehol na center za obranu. Zblízka však už nedokázal umiestniť loptu do siete a trafil iba vybehnutého Hrošša. O päť minút už prihrávkou od Ubbinka na hranicu veľkého vápna nepohrdol a poslal Trenčín druhý raz do vedenia. Osem minút pred naplnením riadneho hracieho času mohol pokoj na domáce kopačky priniesť Skovajsa, lenže jeho strela sa odrazila od tyče a dorážku pokryl Hroššo. AS si v závere víťazstvo podržal a z troch bodov sa tešil po dvoch mesiacoch.

AS Trenčín - FC Nitra 2:1 (1:0)
Góly: 22. Mance, 75. Janga – 63. Kóňa. Rozhodovali: Sedlák – Somoláni, Ferenc, 2085 divákov

Zostavy a striedania:
Trenčín: Šemrinec – Čögley, Lawrence, Kleščík, Skovajsa – El Madioui – Ubbink, Paur (71. van Haaren) – Gong (67. Janga), Mance (90. Čatakovič), Beridze

Nitra: Hroššo – Chovanec, Niba, Križan, Kuník – Fábry (84. Abrahám), Šimončič, Kóňa, Valenta (84. Machovec), Balaj, Ivančík (71. Ngeyitala)


Povedali po zápase
Roman Marčok, tréner Trenčína:
"Ďakujeme fanúšikom, ktorí nás hnali za víťazstvom. To prišlo po kvalitnom výkone, no uznávame, že sme urobili veľa chýb. Hostia ich nevyužili. Stále nám chýba dostatočné sebavedomie. Nezostáva nám nič iné, iba poctivo pracovať, aby víťazstvá pribúdali."

Ivan Galád, tréner Nitry: "Veľmi sme chceli uspieť a získať body. Prvý polčas sme nesplnili predstavy. Za nerozhodného stavu sme ukázali veci, ktoré by v budúcnosti mohli brať body. Budeme sa snažiť robiť radosť našim fanúšikom. Mrzí nás prehra a budeme sa ju snažiť napraviť v nasledujúcich kolách."
Na snímke vpravo hráč Spartaka Marvin Egho a hráč VION-u Miloš Nikolič počas zápasu 9. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava - FC VION Zlaté Moravce-Vráble 20. septembra 2017 v Trnave.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj

FC Spartak Trnava - ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0

Trnava 20. septembra (TASR) -Domáci začali podľa očakávania útočne, no v koncovke sa dlho nedokázali presadiť. Hostia sa snažili o kontry, ale ich umenie končilo na domácej 16-ke. Prvú väčšiu príležitosť mali v 15. minúte, ale priamy kop Jirku z hranice 16-ky trafil len domáceho hráča stojaceho v múre. Diváci sa dočkali gólu až v 32. minúte, po rýchlej kontre, keď loptu potiahol Sloboda a na ľavej strane uvoľnil Egha, jeho strieľaný center nezadržateľne poslal za chrbát Kováča Jirka. O desať minút neskôr kryl v páde brankár Kováč strelu Pehlivana.

V druhom polčase v 56. minúte mali hostia šťastie po centri Čanturišviliho, keď Egho zblízka nastrelil horné brvno. V 63. minúte vystreli na Vantrubu Záhumenský, bola to prvá priama strela na trnavskú bránu. Hostia v druhom polčase získali stred poľa a domáci sa prakticky do konca zápasu trápili. Svoj deň nemali hlavne Čanturišvili a Vlasko. Ďalšia nebezpečná strela išla z kopačky striedajúceho Bariša vedľa trnavskej brány. V 80. minúte nastrelil Jirka z priameho kopu bočnú sieť a z protiútoku kryl Vantruba hlavičku Chrena. Do konca stretnutia sa na výsledku nič nezmenilo a tak podobne, ako v minulom kole v Poprade s Prešovom, aj teraz sa o cenné tri body pre domácich postaral Jirka, ktorý si tak súčasne dal darček ku utorňajším 20. narodeninám.

FC Spartak Trnava - ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0 (1:0)
Gól: 32. Jirka. Rozhodovali: Očenáš – Balko, Benko, ŽK: Čonka - De Oliveira, Nikolič, Záhumenský, 2851 divákov

Zostavy a striedania:

Trnava: Vantruba – Kadlec (49. Lukič), Hladík, Godál, Čonka – Pehlivan, Sloboda – Jirka, Vlasko (84. Mihálik), Čanturišvili (73. Brigant) – Egho

ViOn: Kováč – Chren, Nikolič, Szymonowicz, Záhumenský – De Oliveira, Karlík – Cleber (63. Ewerton), da Costa (46. Bariš), Gešnábel (79. Sládek) - Urgela


Povedali po zápase
Nestor El Maestro, tréner Trnavy:
"Bol to veľmi ťažký zápas a my sme štastní, že sme v ňom získali tri body. Dobre sme bránili, využili sme jednu šancu a navyše sme stretnutie dohrali bez inkasovaného gólu. Kľúčom k úspechu boli výkony Pehlivana a Slobodu, rovnako tak v obrane musím pochváliť Hladíka a Godála."

Juraj Jarábek, tréner Zlatých Moraviec: "V prvom rade gratulujem Trnave k zisku troch bodov, majú dobre poskladané mužstvo, čo potvrdzujú aj ich výsledky. Zápas nebol pre divákov príliš atraktívny, výkon môjho mužstva bol pre mňa sklamaním, rovnako tak hra niekorých mojich zverencov. Povedal by som, že dokonca to bol z ich strany ustráchaný výkon. Bol to úplne iný zápss, ako pred tromi dňami s Dunajskou Stredou."

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FK Senica 1:0

Dunajská Streda 20. septembra (TASR) - Domáci pohrozili už v 10. minúte, nebezpečnú strelu Pačindu vyrazil Plach. Okrem prvej príležitosti prvá 20-minútovka veľa ruchu nepriniesla. Hralo sa prevažne medzi šestnástkami, s miernou domácou prevahou. V 30. minúte po centri z pravej strany hlavou loptu sklepol Malec Davisovi, ktorý zo siedmich metrov prepálil bránu. Obrovskú šancu zneškodnil brankár Plach, v 38. minúte sa na neho rútil Ashiru, ale dobrým zákrokom zabránil domácemu gólu. Na druhej strane mohol skórovať Medveděv, Macej však bol na mieste. V 43. minúte sa cez obranu Senice prepracoval Ljubičič, ale Plach dobrým vybehnutím zakročil. V 45. minúte po prihrávke Šefčíka poslal Kováč loptu vedľa brány.

Druhý polčas začala Dunajská Streda s veľkým náporom, v 51. minúte Vidova hlavička tesne minula bránu. Dunajská Streda bola aktívnejšia v útočnej fáze, ale hostia sa s istotou bránili. V 76. minúte mal gól na kopačkách Pačinda, ale jeho strelu Plach vyrazil. V 80. minúte Kalmár hrozil z priameho kopu, ale lopta letela nad. O dve minúty prišla ďalšia šanca Dunajskej Stredy, Kalmárov center poslal hlavou tesne vedľa Divkovič. V 86. minúte sa domáci konečne dočkali, z priameho kopu z pravej strany sa presadil Davis – 1:0. Do konca sa už skóre nemenilo.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FK Senica 1:0 (0:0)
Gól: 86. Davis. Rozhodovali: CHmura – Lieskovský, Perát, ŽK: Kalmár - Richtárek, Vaščák, 4598 divákov

Zostavy a striedania:
FC DAC: Macej – Živkovič, Huk, Šatka, Davis – Simon, Ljubičič, Kalmár – Pačinda (75., Čmelík), Malec (55. Divković), Ashiru (46. Vida)

Senica: Plach – Medveděv, Ranko, Jarabica, Podhorin – Krč (57., Richtáren), Duga – Kováč (63., Sarpei), Vaščák, Šefčík – Martišiak (75., Rigo)


Povedali po zápase
Marco Rossi, tréner DAC-u:
"Bol to veľmi náročný zápas. Senica po prehre v Žiline 1:7 kompletne zmenila hráčov, štýl hry. V posledných zápasoch prehrala len tesne, ťažko sa proti nim vyhráva. Náš zámer bol, aby sme nechali súperom málo priestoru. Podarilo sa nám vypracovať si päť šancí a bola aj penaltová situácia. Máme veľmi mladý káder a potrebujeme, aby nás fanúšikovia podporovali a nepískali, pretože berú hráčom sebavedomie. Počas zápasu nech hráčov podporujú, po zápase nech adresujú nespokojnosť trénerovi."

Ladislav Hudec, tréner Senice:
"Vedeli sme, kde je naša a kde je kvalita Dunajskej Stredy. Naša šanca žije len dovtedy, kým budeme hrať na hranici svojich možností, a aby sme boli nebezpeční pred bránou súpera. V prvom polčase sme preto veľa urobili, musíme využiť šance na strelenie gólu. V druhom polčase nás súper dostal do veľkého tlaku. Hráči išli do kŕčov, bolo by šťastie, keby sme udržali bod, ale súper bol lepší."