Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Hráči DAC už sú v dejisku Rossiho derniéry, chcú preňho víťazstvo

Na snímke tréner Marco Rossi. Foto: TASR/Michal Svítok

Päťdesiattriročný Rossi koučoval Dunajskú Stredu od júna 2017, v minulej sezóne najvyššej slovenskej súťaže ju doviedol k tretej priečke a návratu na európsku scénu po štvrťstoročí.

Tbilisi 17. júla (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda prileteli v utorok popoludní do Tbilisi, kde odohrajú posledné stretnutie pod trénerským vedením Marca Rossiho. Vo štvrtok o 19.00 SELČ nastúpia na odvetu 1. predkola Európskej ligy na štadióne miestneho Dinama, v úvodnom zápase na Slovensku sa zrodila remíza 1:1.

Kontrakt talianskeho kouča, ktorý sa ujme maďarskej reprezentácie, s fortunaligovým klubom sa skončí deň po odvete. Meno nástupcu oznámili v Dunajskej Strede v pondelok, bude ním Nemec Peter Hyballa. Zmena bola avizovaná, no nastane medzi vystúpením v európskej súťaži a štartom Fortuna ligy. DAC odohrá prvý duel novej sezóny v nedeľu v Podbrezovej. "Musíme sa sústrediť na našu hru a koncentrovať sa. Keď príde nový tréner, bude potrebné, aby sme sa rýchlo zoznámili a pochopili, čo od nás bude vyžadovať. Teraz chceme dopriať Rossimu víťaznú rozlúčku," zdôraznil kapitán Marin Ljubičič pre TASR. "Vedeli sme to skôr, už sme sa s tým vyrovnali. Kto príde, príde, kto odíde, odíde. My hráči držíme pospolu," dodal brankár Patrik Macej.

Päťdesiattriročný Rossi koučoval Dunajskú Stredu od júna 2017, v minulej sezóne najvyššej slovenskej súťaže ju doviedol k tretej priečke a návratu na európsku scénu po štvrťstoročí. "S trénerom Rossim máme veľmi dobrý vzťah. Vieme, dokedy tu je a kedy odchádza. Nad novým trénerom momentálne vôbec nepremýšľame. Zatiaľ je tu on a urobíme všetko, aby odchádzal s víťazstvom. Chceme sa mu odvďačiť za všetku prácu, ktorú odviedol pre tento klub. Ďakujeme mu a verím, že mu postupom spravíme ešte taký menší úsmev," povedal obranca Kristián Koštrna.

Aby sa to Dunajskostredčanom podarilo, musia na pôde súpera streliť minimálne gól. Do Gruzínska preto zamierili v bojovej nálade. "Uvedomujeme si, čo na nás čaká a čo musíme urobiť. Myslím si, že nikto nerozmýšľa, čo bude o tri, štyri dni, ale o tom, čo bude o dva dni. Taká je situácia, ja som nastavený, ako keby ma mal Rossi viesť ešte rok. Keď odíde, potom sa preladím na druhého trénera. Momentálne v tom nevidím žiaden problém," uzavrel ďalší obranca Tomáš Huk.

Rossiho zverenci absolvovali v utorok po prílete tréning. V stredu sú na programe predzápasová tlačová konferencia a tréning na Štadióne Borisa Paichadzeho s kapacitou takmer 55.000 miest, ktorý slúži ako domovský stánok Dinama Tbilisi i gruzínskej reprezentácie.