Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

´Bíli andeli´žiarili, Slovan si vezie z Trnavy debakel 4:0

Na snímke vľavo obranca Slovana Dávid Hudák, uprostred stredopoliar Martin Mikovič a vpravo útočník Martin Vyskočil (obaja Spartak) v dohrávke 3. kola futbalovej Fortuna ligy 2014/2015 FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava v Trnave vo štvrtok 30. októbra 2014. Foto: TASR/Lukaš Grinaj

O osude šlágra rozhodla úvodná 45-minútovka, v ktorej domáci Spartak strelil dva góly a Slovan navyše prišiel o vylúčeného Mamadoua Bagayoka.

Trnava 30. októbra (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava deklasovali vo štvrtkovej dohrávke 3. kola Fortuna ligy úradujúceho majstra Slovan Bratislava 4:0.

O osude šlágra rozhodla úvodná 45-minútovka, v ktorej domáci Spartak strelil dva góly a Slovan navyše prišiel o vylúčeného Mamadoua Bagayoka. V 68. minúte pridal tretí presný zásah Erik Jendrišek a vysoký triumf domácich spečatil španielsky legionár David Casado.

Diváci na štadióne Antona Malatinského videli svižný futbal. Aktivitou hýril najmä domáci Spartak, no prvý sa mohol tešiť z gólu Slovan, ale Milinkovič prehlavičkoval bránu. Už po desiatich minútach rozradostil domáce tribúny Vlasko, ktorý strelou na vzdialenejšiu žrď prekonal Perniša - 1:0. Vzápätí opäť poriadne horelo pred bránou "belasých", ďalší gól z toho však nebol. Slovan si vyloženú gólovú šancu nevedel vytvoriť, Trnavčania dobre bránili a tak v 25. minúte opäť zavelil do útoku domáci tím.

Galéria zo zápasu:





Akcia sa však skončila faulom Bagayoka na Mikoviča, hráč Slovana sa porúčal pod sprchy a rozhodca nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Sabo, ktorý s prehľadom prekonal Perniša a zvýšil tak už na 2:0. Domáci ešte niekoľkokrát pohrozili pred bránou Slovana, no ich zakončenie bolo nepresné. Dopredu ich neustále hnali aj fanúšikovia, ktorí si naplno užívali duel, kým Slovan sa musel zaobísť bez podpory svojich priaznivcov. V závere polčasu Spartak poľavil a veľkú šancu na zníženie mal Jablonský, no lopta trafila iba žrď.

Po zmene strán opäť Spartak pridal, ale od Perniša sa držal ďalej. To ale neplatilo v 68. minúte, keď Mikovič našiel Jendrišeka a ten tretikrát v zápase rozvlnil sieť. Trnavčania sa dostali na koňa, naopak Slovan nevedel s výsledkom nič urobiť a jeho šance Rusova neohrozovali. Spartak sa aj napriek jasnému vedeniu neustále tlačil dopredu, v 86. minúte sa dostal do dobrej šance Mikovič, Perniš však zakročil. O chvíľu na to už bol ale krátky na Casada, ktorý spečatil rezultát stretnutia na 4:0. Spartak zaslúžene zvíťazil a pripísal si do tabuľky tri body.

dohrávka 3. kola Fortuna ligy:

Spartak Trnava - Slovan Bratislava 4:0 (2:0)

Góly: 10. Vlasko, 27. Sabo (z 11 m), 68. Jendrišek, 87. Casado. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Sabo - Soumah, Milinkovič, Mészáros, ČK: 25. Bagayoko (Slovan), 2795 divákov.

zostavy a striedania:

Spartak Trnava: Rusov - Janečka, Bortel, Tóth, Čonka - Jendrišek, Sabo (76. Siva), Casado, Mikovič - Vyskočil (65. Špalek), Vlasko (80. Bališ)

Slovan Bratislava: Perniš – Bagayoko, Hudák, Kolčák, Jablonský – Milinkovič (46. Mészáros), Grendel, Štefánik, Žofčák – Peltier (79. Kubík), Soumah (28. Vrablec)

Hlasy po zápase:

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Zápas sa mi hodnotí podstatne ľahšie. Som rád, že sme ho zvládli. Po vedúcom góle nás posadil na koňa druhý presný zásah z pokutového kopu a od toho okamihu hral Slovan o jedného hráča menej. V druhom polčase sme pokračovali v hre z prvej časti, mali sme dostatok šancí a zaslúžene sme triumfovali. Naposledy sme Slovan doma zdolali pred tromi rokmi, víťazstvo ma teší aj kvôli našim fanúšikom."

Jozef Chovanec, tréner Slovana: "Gratulujem domácim k víťazstvu. Náš dnešný výkon bol zlý, ukázali sme na ihrisku veľmi málo. Tento negatívny výkon nie je hodný mena Slovana."

Erik Sabo, stredopoliar Spartaka: "Také víťazstvo asi nikto nečakal. Aj keď sme vedeli, že Slovan je na tom trošku zle, ale stále má kvalitných hráčov. No dnes sme zaslúžene vyhrali. Naši diváci prišli aj napriek tomu, že je štvrtok vo veľkom počte a patrí im veľké ďakujem."

Matúš Čonka, obranca Spartaka: "Myslím si, že tých 90 minút sme boli lepším mužstvom. Výsledok hovorí za všetko. Zlomovým momentom v tomto zápase bolo jednoznačne vylúčenie a následná penalta. V tíme momentálne vládne veľká spokojnosť. Chceli sme sa samozrejme odvďačiť aj fanúšikom, ktorí sa celú sezónu tešia na toto derby."

Dušan Perniš, brankár Slovana: "Za uplynulé dva mesiace strácam už slovnú zásobu na to, aby som sa vedel vyjadriť k takýmto výsledkom a k predvedenej hre. Určite nám podlomilo kolená vylúčenie, v podstate bolo po zápase, aj keď sme potom mali nejaké šance, no nedokázali sme sa z toho viac dostať."


Tréner J. Jarábek: Výsledok hovorí za všetko




Tréner Slovana J. Chovanec: V našom mužstve bolo veľa vecí negatívnych