Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Ekonomika

Zverejnili oznámenie o Národnom lesníckom programe SR do roku 2030

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Stanoviská verejnosti je možné predkladať do 15 dní od zverejnenia tohto oznámenia na adresu ministerstva pôdohospodárstva.

Bratislava 8. februára (TASR) - Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR v zmysle zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie zverejnilo oznámenie o strategickom dokumente Národný lesnícky program (NLP) SR pre obdobie rokov 2025 až 2030 "Lesy pre spoločnosť". Informovala o tom Lenka Sameková z odboru komunikácie MPRV. Stanoviská verejnosti je podľa nej možné predkladať do 15 dní od zverejnenia tohto oznámenia na adresu ministerstva pôdohospodárstva.

Naplnenie vízie NLP bude podľa MPRV zabezpečené prostredníctvom štruktúry strategických a špecifických cieľov. Lesnícky program má 17 strategických cieľov a 31 špecifických cieľov, pričom vo všeobecnosti sa pozornosť venuje trom globálnym oblastiam. Sú nimi lesné hospodárstvo ako základ modernej bioekonomiky, ďalej diverzifikované lesy pripravené lepšie odolávať zmene klímy a zmierňovať jej dosahy, ako aj oblasť prosperujúcej spoločnosti nekonfliktne využívajúcej všetky funkcie lesov.

Sameková dodala, že strategický dokument je dostupný na webovej stránke MPRV.