Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Výrobca čipov Infineon zruší v Nemecku stovky pracovných miest

Na archívnej snímke z 21. februára 2019 logo nemeckého výrobcu čipov Infineon počas valného zhromaždenia spoločnosti v Mníchove. Foto: TASR/AP

Spoločnosť zhoršila svoju prognózu na celý finančný rok 2023/2024 už vo februári po neuspokojivých výsledkoch v prvom finančnom štvrťroku.

Mníchov 8. mája (TASR) - Nemecký výrobca počítačových čipov Infineon potvrdil, že v rámci ohláseného programu znižovania nákladov prepustí časť svojich zamestnancov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Spoločnosť v stredu oznámila, že vo svojej pobočke v bavorskom Regensburgu zruší niekoľko stoviek pracovných miest, čím potvrdil správu, ktorú pôvodne priniesol denník Mittelbayerische Zeitung. Infineon má v súčasnosti v Regensburgu približne 3100 zamestnancov. Spoločnosť oznámila, že znižovanie počtu zamestnancov sa uskutoční bez núteného prepúšťania, napríklad vo forme skoršieho odchodu do dôchodku alebo prostredníctvom dohôd o dobrovoľnom odchode.

Infineon v utorok (7. 5. ) oznámil, že po slabých výsledkoch v druhom účtovnom štvrťroku očakáva ešte výraznejší prepad tržieb, než s akým firma počítala začiatkom roka. Mnohé koncové trhy sa v dôsledku zložitej hospodárskej situácie vyvíjajú slabo a pokračuje znižovanie zásob polovodičov u zákazníkov aj distribútorov, uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Jochen Hanebeck. Dopyt po spotrebných aplikáciách zostáva utlmený a rast v automobilovom sektore sa spomaľuje, dodal.

Spoločnosť zhoršila svoju prognózu na celý finančný rok 2023/2024 už vo februári po neuspokojivých výsledkoch v prvom finančnom štvrťroku. V tom čase uviedla, že tržby očakáva vo výške približne 16 miliárd eur namiesto skôr plánovaných 17 miliárd. Po novom by mali tržby dosiahnuť zhruba 15,1 miliardy eur s odchýlkou 400 miliónov eur smerom nahor alebo nadol. V dôsledku toho plánuje Infineon mierne obmedziť aj svoje investície.