Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Vo februári rástla zamestnanosť na Slovensku vo viacerých odvetviach

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V druhom mesiaci tohto roka vzrástla zamestnanosť v informačných a komunikačných činnostiach a v doprave a skladovaní zhodne i v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Vo februári tohto roka medziročne vzrástla zamestnanosť na Slovensku vo viacerých odvetviach. Vyplýva to z najnovších údajov zverejnených Štatistickým úradom (ŠÚ) SR.

V druhom mesiaci tohto roka v porovnaní s februárom 2017 vzrástla zamestnanosť v informačných a komunikačných činnostiach a v doprave a skladovaní zhodne o 9,9 %, predaji a oprave motorových vozidiel o 8,7 %, činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 7,5 %, vybraných trhových službách o 4,6 %, priemysle o 4,5 %, maloobchode o 3,6 %, stavebníctve a ubytovaní zhodne o 3 % a vo veľkoobchode o 0,1 %.

V priemere za dva mesiace tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka vzrástla zamestnanosť v informačných a komunikačných činnostiach o 11,1 %, doprave a skladovaní o 10,3 %, predaji a oprave motorových vozidiel o 8 %, činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 7,2 %, vybraných trhových službách o 5,1 %, priemysle o 4,6 %, stavebníctve o 3,1 %, maloobchode o 3 %, ubytovaní o 2 % a vo veľkoobchode o 0,6 %.