Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Úsek R2 Mýtna – Lovinobaňa by mal zhotoviteľ začať stavať v júli

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Caban

V prípade vedľajšieho úseku R2 Kriváň - Mýtna je súťaž podľa NDS už vyhodnotená, jedným z neúspešných uchádzačov však bola vznesená námietka k vyhodnocovaciemu procesu zákazky.

Mýtna/Lovinobaňa 26. júna (TASR) – V júli by sa mala začať výstavba ďalšieho úseku rýchlostnej cesty R2 v úseku Mýtna – Lovinobaňa, Tomášovce v okrese Lučenec. Informuje o tom Národná diaľničná spoločnosť (NDS) s tým, že súťaž na zhotoviteľa vyhrala skupina dodávateľov Metrostav – Hochtief s navrhovanou zmluvnou cenou takmer 128 miliónov eur bez DPH.

„Úsek bude dlhý 13,5 km a začína sa dočasným napojením cesty I/16 na rýchlostnú cestu R2 v podobe stykovej mimoúrovňovej križovatky pred obcou Mýtna. Jeho súčasťou je 11 mostných objektov, šesť protihlukových stien, osem zárubných či oporných múrov. Koniec úseku je situovaný vo výhľadovej mimoúrovňovej križovatke Tomášovce,“ informuje NDS.

V prípade vedľajšieho úseku R2 Kriváň - Mýtna je súťaž podľa NDS už vyhodnotená, jedným z neúspešných uchádzačov však bola vznesená námietka k vyhodnocovaciemu procesu zákazky.

„NDS bude preto postupovať v zmysle zákona o verejnom obstarávaní a po vyzvaní Úradom pre verejné obstarávanie (ÚVO) splní svoju zákonnú povinnosť doručiť úradu kompletnú dokumentáciu potrebnú na rozhodnutie o námietke. NDS potom bude postupovať v zmysle záverečného verdiktu z ÚVO,“ uvádzajú diaľničiari.

Dodávajú, že ak sa opäť neodvolajú uchádzači, predpoklad podpisu zmluvy o dielo a začiatku stavebných prác v tomto úseku je v októbri, prípadne v novembri aktuálneho roka.

Po dokončení obidvoch úsekov bude rýchlostná cesta R2 súvisle viesť od Zvolena až niekoľko kilometrov pred Lučenec. Posledným chýbajúcim úsekom na jej pripojenie k diaľničnej sieti zostane obchvat Zvolena.