Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Konferencia Metro ON Line 2019 by mala pomôcť mladým podnikateľom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tento rok je nosnou témou vzdelávanie a šport.

Bratislava/Poprad 15. mája (TASR) - Odpoveď na to, ako pomôcť mladej generácii, aby bola úspešná, hľadajú podnikatelia, zástupcovia samospráv a firiem na technologickej konferencii Metro ON Line 2019, ktorá sa koná počas celého týždňa v Poprade.

Ako povedal pre TASR prezident Združenia podnikateľov Slovenska (ZPS) Ján Oravec, bez ohľadu na to, či sa mladý človek rozhodne pre kariéru podnikateľa, športovca alebo zamestnanca, pre jeho úspech v 21. storočí bude dôležitý charakter a vzdelávanie orientované na rozvoj zručnosti.

"Konferenciou sprevádzajú svetoví i slovenskí odborníci a dôležitou súčasťou sú úspešné príbehy ľudí a firiem. Tento rok je nosnou témou vzdelávanie a šport. Je to práve šport, ktorý pomáha rozvíjať charakter, sebadôveru a budovať vzájomné vzťahy, preto som veľmi rád, že naše pozvanie prijal aj Peter Bondra, ktorý sa s mladými ľuďmi podelí počas piatkového programu o svoj príbeh, princípy a zásady, vďaka ktorým dosiahol úspech," hovorí Ján Michlík, organizátor konferencie.

Piatkový program konferencie (17. 5.) sa uskutoční v spolupráci so Združením mladých podnikateľov a predstavia sa počas neho úspešné slovenské firmy a startupy. Hlavným zámerom je motivovať účastníkov k práci na sebe a rozbehu vlastných projektov.