Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Ekonomika

Takmer 50 % Nemcov sa obáva, že sa ich život do 10 rokov zhorší

Slnko vychádza nad budovami bankovej štvrte v nemeckom Frankfurte nad Mohanom v stredu 15. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Na otázku, ktoré problémy si podľa nich v súčasnosti vyžadujú najviac politických krokov, 38 % opýtaných uviedlo dodávky energie a 23 % vidí najväčšiu potrebu opatrení v oblasti dôchodkov.

Berlín 27. novembra (TASR) - Takmer polovica domácností v Nemecku sa obáva, že sa ich ekonomická situácia zhorší. Ukázali to v pondelok výsledky prieskumu spoločnosti Forsa, ktorý si objednala Federácia nemeckých spotrebiteľských organizácií (VZBV). TASR o tom informuje na základe správy DPA.

Prieskum si VZBV nechala vypracovať pri príležitosti nemeckého Dňa spotrebiteľov, ktorý pripadá na tento pondelok. Na prieskume sa zúčastnilo 1003 dospelých a uskutočnil sa v dňoch 6. až 8. novembra.

Podľa prieskumu až 48 % respondentov očakáva, že sa ich situácia ako spotrebiteľov v priebehu nasledujúceho desaťročia zhorší. Na otázku, ktoré problémy si podľa nich v súčasnosti vyžadujú najviac politických krokov, 38 % opýtaných uviedlo dodávky energie a 23 % vidí najväčšiu potrebu opatrení v oblasti dôchodkov.

Členka predstavenstva VZBV Ramona Popová označila fakt, že takmer polovica ľudí má obavy z budúcnosti, za alarmujúci signál.

Počas Dňa spotrebiteľov budú odborníci diskutovať o dôležitých spotrebiteľských otázkach, ako sú dôchodky, mobilita a umelá inteligencia.