Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Švédska nábytkárska firma IKEA zruší 7500 miest

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ivan Majerský

Firma odhaduje, že vytvorí okolo 11.500 nových pracovných miest, ktoré by mali vzniknúť v súvislosti s expanziou internetovej platformy spoločnosti a novým formátom obchodov.

Štokholm 21. novembra (TASR) - Švédska nábytkárska spoločnosť IKEA Group plánuje v najbližších rokoch zrušiť vo svete 7500 pracovných miest, čo predstavuje takmer 5 % jej pracovnej sily. Pôjde najmä o administratívne pozície. Na druhej strane odhaduje, že vytvorí okolo 11.500 nových pracovných miest, ktoré by mali vzniknúť v súvislosti s expanziou internetovej platformy spoločnosti a novým formátom obchodov.

Firma momentálne prechádza obdobím transformácie, v rámci ktorej posilňuje digitálne, dodávateľské a iné služby. Zároveň testuje nový, pre zákazníka prístupnejší formát obchodov, keďže maloobchodné a spotrebiteľské prostredie sa postupne mení.

"Musíme zjednodušiť spôsob, akým je naša spoločnosť organizovaná," povedal v rozhovore pre agentúru Reuters v súvislosti s plánmi švédskej nábytkárskej firmy jej šéf Jesper Brodin. "Vidíme, že maloobchodné prostredie sa mení, a to tempom a v rozsahu, aký sme doteraz nezaznamenali," dodal Brodin.