Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Ekonomika

SPP upozornil na podvodnú kampaň s ponukou investovať do jeho akcií

Na snímke logo Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), a. s. 16. decembra 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

SPP taktiež vyzval verejnosť, aby bola pri podobných inzerátoch opatrná a na podobné ponuky nereagovala.

Bratislava 24. januára (TASR) - Slovenský plynárenský priemysel (SPP) zaznamenal na sociálnych sieťach podvodnú kampaň, ktorá láka na investovanie do akcií spoločnosti s vysokým ziskom. Využíva najmä deepfake videá vytvorené umelou inteligenciou (AI), v ktorých zdanlivo vystupujú známe osobnosti, o čom spoločnosť informovala v stredu.

"Pozor, ide o podvod, ktorého cieľom je získanie citlivých údajov. Tie môžu podvodníci neskôr zneužiť viacerými spôsobmi. Ponuka zneužíva dôveryhodnosť značky SPP a spoločnosť sa od týchto podvodných praktík dištancuje. SPP podniká na svoju ochranu príslušné právne kroky," uviedla spoločnosť.

SPP taktiež vyzval verejnosť, aby bola pri podobných inzerátoch opatrná a na podobné ponuky nereagovala. Plynári odporučili overiť si informácie prostredníctvom oficiálnej internetovej stránky spoločnosti www.spp.sk, na oficiálnych profiloch na sociálnych sieťach alebo prostredníctvom Zákazníckeho centra SPP či na Zákazníckej linke SPP.