Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Smer kritizuje rozdeľovanie dotácií na PPA pod bývalým vedením Jánoša

Na snímke Richard Takáč (Smer-SD). Foto: TASR - Jakub Kotian

Smer-SD poukázal na pochybnosti okolo čerpania dotácií Františkom Oravcom a Patrikom Magdoškom, s ktorými Jánoš pôsobil v mimoparlamentnej strane Máme toho dosť!

Bratislava 6. júla (TASR) - Smer-SD kritizuje prerozdeľovanie dotácií na Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) pod bývalým vedením Jaroslava Jánoša. Tvrdí, že peniaze končili u ľudí blízkych hnutiu OĽANO. Na štvrtkovej tlačovej konferencii na to upozornili líder strany Robert Fico a podpredseda strany Richard Takáč. OĽANO a priatelia to odmietajú.

Smer-SD poukázal na pochybnosti okolo čerpania dotácií Františkom Oravcom a Patrikom Magdoškom, s ktorými Jánoš pôsobil v mimoparlamentnej strane Máme toho dosť!, ktorá je v likvidácii. Jánoš je podľa Fica čistým nominantom OĽANO. Poukázal pritom na to, že do funkcie šéfa PPA bol vymenovaný bývalým ministrom pôdohospodárstva Jánom Mičovským bez výberového konania.

Takáč nevylúčil, že v tejto veci podajú trestné oznámenie. Predstavitelia Smeru avizovali, že pôdohospodárstvo bude pre nich prioritou.

Hnutie OĽANO a priatelia odmietlo, že by Oravec a Magdoško boli jeho nominantmi, respektíve že by s ním boli inak spätí. Pripomína, že vo voľbách kandidovali samostatne. Spochybňované dotácie boli podľa neho pridelené počas vlád Roberta Fica a Petra Pellegriniho. "Ich vyšetrovania prebiehali počas našich vlád," dodalo.