Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Slovenská pošta chce kúpiť BalíkoBoxy, vyhlásila súťaž na 90 kusov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Andrej Galica

BalíkoBoxy, teda automatizované poštové terminály, slúžia pre ľudí na vyzdvihnutie balíkov objednaných napríklad cez internet alebo tiež na odosielanie balíkov.

Bratislava 12. júla (TASR) - Slovenská pošta chce kúpiť nové BalíkoBoxy, vyhlásila súťaž na dodávku 90 kusov. Cenu za zákazku odhaduje vo výške 6,18 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

V súčasnosti funguje na Slovensku 42 takýchto BalíkoBoxov, od 2. augusta by sa mal ich počet zvýšiť na 45 kusov. BalíkoBoxy, teda automatizované poštové terminály, slúžia pre ľudí na vyzdvihnutie balíkov objednaných napríklad cez internet alebo tiež na odosielanie balíkov. "V súčasnosti sa zaoberáme aj ďalšími možnosťami ich využitia," priblížila pre TASR hovorkyňa Slovenskej pošty Martina Macková. Rozmiestnené sú po Slovensku na miestach s dobrou dostupnosťou.

"Slovenská pošta si uvedomuje potrebu rozvoja a prispôsobovania sa aktuálnym trendom, ktorá však musí byť v súlade s investičnými možnosťami a efektívnym hospodárením," opísala Macková.

Doplnila, že vyhlásená súťaž je koncipovaná na uzavretie rámcovej dohody. "Uzatvorená rámcová dohoda s úspešným uchádzačom v predmetnom postupe verejného obstarávania v zmysle platnej legislatívy však nezakladá povinnosť jej plnenia, čo znamená, že Slovenská pošta v čase trvania rámcovej dohody nie je povinná kúpiť čo i len jeden automatizovaný poštový terminál," dodala Macková.

Čerpanie rámcovej dohody je podľa jej slov podmienené uzatvorením čiastkovej zmluvy, ktoré bude podliehať komplexnému zhodnoteniu doterajších prínosov BalíkoBoxov.