Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

ŠIOV: Do duálneho vzdelávania je aktuálne zapojených vyše 2600 žiakov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Prínosy duálu okrem priemyslu využívajú aj zamestnávatelia zo sféry obchodu, dopravy, služieb, cestovného ruchu, ale je tu tiež záujem ďalších sektorov.

Bratislava 22. júla (TASR) – Do Národného projektu Duálne vzdelávanie a zvýšenie atraktivity a kvality odborného vzdelávania a prípravy je v súčasnosti zapojených vyše 2600 žiakov. TASR o tom informoval Štátny inštitút odborného vzdelávania, ktorý ho realizuje.

Cieľom je zapojiť do konca roka 2020 do duálneho vzdelávania 12.000 žiakov. "Ak by bol zachovaný aktuálny pomer, tak z toho bude viac ako 9000 žiakov pre priemysel," uviedol Tomáš Kurtanský z propagácie národného projektu. To však nebude podľa neho konečné číslo, pretože kvalitná príprava absolventov má plynulo pokračovať aj po roku 2020. Záujem o vzdelanie pre priemysel je vo všetkých krajoch, pričom dominujú Nitriansky, Trenčiansky a Žilinský kraj, doplnil.

Prínosy duálu okrem priemyslu využívajú aj zamestnávatelia zo sféry obchodu, dopravy, služieb, cestovného ruchu, ale je tu tiež záujem ďalších sektorov, ako napríklad finančné služby, uzavrel Kurtanský.