Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Ružomberok má nové nákupné centrum pri hlavnom cestnom ťahu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Stojí na základoch schátraného objektu bývalej Hypernovy.

Ružomberok 21. marca (TASR) - Po približne roku stavebných prác otvorili vo štvrtok v Ružomberku nové nákupné centrum. Stojí na základoch schátraného objektu bývalej Hypernovy. Projekt s investičnou hodnotou 11 miliónov eur prinesie do regiónu nové pracovné miesta. TASR o tom informovali z developerskej spoločnosti Mayflower Group.

Obchodné centrum vzniklo na ploche 4700 metrov štvorcových pri hlavnom cestnom ťahu mestom. Obyvateľom a návštevníkom ponúka mix obchodov. Lokalita sa nachádza neďaleko centrálneho námestia a železničnej stanice.

"V súlade s modernými trendmi sme pri prestavbe kládli veľký dôraz na ekologické a energeticky úsporné riešenia. Hoci prestavba starej Hypernovy bola vzhľadom na charakter lokality výzvou, zvolené materiály nám umožnili vytvoriť atraktívne a ekologicky udržateľné obchodné centrum, ktoré oživí lokalitu v centre mesta," uviedol partner v spoločnosti Mayflower Group Lukáš Šarközi.

Developer avizoval, že bude pokračovať v rozširovaní značky. Aktuálne prebiehajú práce aj na ďalších projektoch v regiónoch.