Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Ekonomika

Rakúska donášková služba Mjam otvára internetový supermarket

Kuriér s ochranným rúškom na tvári nesie na bicykli donášku jedla, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Sortiment spočiatku bude obsahovať zhruba 1000 položiek vrátane čerstvého tovaru. Podľa Mjam sa aj sortiment bude postupne rozširovať.

Viedeň 30. januára (TASR) - Rakúska internetová donášková platforma Mjam plánuje čoskoro otvoriť online supermarket. Mjam market bude dostupný prostredníctvom internetu aj aplikácie a umožní zákazníkom nakúpiť potraviny, nápoje, domáce potreby a drogériu, ktoré chce dodať v priebehu 30 minút do domácnosti.

Ceny majú byť podobné cenám v bežných supermarketoch. Mjam vlani popri bežných reštauračných donáškach spustil aj dodávky produktov z čerpacích staníc a menších obchodov. Podľa informácií firmy dopyt po tejto kategórii razantne stúpol.

Spoločnosť chce nielen využiť súčasný trend súvisiaci s koronakrízou. "Našou víziou je umožniť 30-minútovú dodávku potravín za ceny v supermarketoch po celom Rakúsku. Začíname najprv vo Viedni a postupne službu rozšírime do ďalších veľkých miest v spolkových krajinách," vysvetľuje riaditeľ Artur Schreiber, ktorého cituje agentúra APA.

Prvý Mjam market začne fungovať 1. februára vo vybraných viedenských okresoch a v nasledujúcich mesiacoch sa rozšíri na zvyšok Viedne. Sortiment spočiatku bude obsahovať zhruba 1000 položiek vrátane čerstvého tovaru. Podľa Mjam sa aj sortiment bude postupne rozširovať.