Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Pre utečencov z Ukrajiny sa otvárajú miesta v kreatívnej oblasti

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zamestnávatelia, ktorí budú mať záujem poskytnúť prácu pre utečencov z Ukrajiny, zadajú inzerát v anglickom jazyku priamo v časti #creativeukraineprogram.

Bratislava 16. marca (TASR) - Pre utečencov z Ukrajiny sa otvárajú pracovné príležitosti v kreatívnom biznise. Informovala o tom Asociácia public relations Slovenskej republiky. Ponuky práce v kreatívnom priemysle a marketingu nájdu uchádzači o prácu na portáli Pretlak.

"V spolupráci s portálom Pretlak a organizáciami KRAS, ADMA, ADC Slovakia, IAB Slovakia, APR SR, Radou pre reklamu, vytvárame špeciálnu stránku s ponukami práce pre ľudí utekajúcich pred vojnovým konfliktom na Ukrajine," spresnila asociácia.

"Situácia je alarmujúca a prílev ľudí z Ukrajiny veľký. Nepochybne sa medzi nimi nachádzajú aj ľudia z digitálneho prostredia, ktorí sa budú uchádzať o prácu. Slovensko je jednou z ich cieľových destinácií, a tak som veľmi rád že Pretlak sa môže spolupodieľať na vytvorení miesta, kde si uchádzači z Ukrajiny jednoducho môžu nájsť pracovné pozície z digitálneho odvetvia od firiem, ktoré sú jazykovo aj procesne pripravené zamestnať ľudí z tejto krajiny," uviedol Tomáš Stankovič, spoluzakladateľ portálu Pretlak.com.

Zamestnávatelia, ktorí budú mať záujem poskytnúť prácu pre utečencov z Ukrajiny, zadajú inzerát v anglickom jazyku priamo v časti #creativeukraineprogram. Každá takáto pracovná ponuka bude zároveň označená názvom #creativeukraineprogram.