Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

PPS Group v Detve zvýšila tržby o 16 percent na vyše 64 miliónov eur

Výrobné priestory PPS Group. Foto: TASR/Dušan Hein

Spoločnosť s viac ako 60-ročnou históriou prešla za toto obdobie viacerými zmenami. Spočiatku bola zameraná na špeciálnu vojenskú výrobu, a tiež výrobu stavebných strojov.

Detva 15. mája (TASR) - Spoločnosť PPS Group v Detve zaznamenala vlani tržby viac ako 64 miliónov eur. Medziročne to bolo viac o 16 %. Inkasné platby prichádzali prevažne zo zahraničia, keďže export tvoril až 99 % výroby. Odberateľmi detvianskej spoločnosti sú svetoví výrobcovia stavebnej, banskej, manipulačnej a lesnej techniky.

Ako pre TASR uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Michal Sýkora, firma vlani investovala približne 2,4 milióna eur najmä do obnovy zváracích agregátov, do infraštruktúry priemyselného areálu a IT. "Pre rok 2019 ďalší rast neplánujeme a sústreďujeme sa na opatrenia na zvyšovanie produktivity práce," ozrejmil.

Spoločnosť s viac ako 60-ročnou históriou prešla za toto obdobie viacerými zmenami. Spočiatku bola zameraná na špeciálnu vojenskú výrobu, a tiež výrobu stavebných strojov. Dnes je jej výroba sústredená najmä na veľkorozmerné zvarence pre odberateľov v zahraničí, ako sú napríklad Epiroc, Volvo či Kleeman. Vyrába v siedmich výrobných halách na ploche takmer 100.000 štvorcových metrov.

Spoločnosť ku koncu roku 2018 zamestnávala 1141 ľudí, medziročne ide o pokles o 1,5 percenta. "Nižší počet pracovníkov súvisí najmä s uplatnením požiadaviek zamestnancov na odchod do starobného dôchodku," doplnil riaditeľ.