Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Podľa dopravcov je účelové, že rezort dopravy rokuje len s Česmadom

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Dopravcovia by chceli s ministerstvom prebrať sedem základných bodov, ktoré sú podľa nich dôležité pre reálne podnikanie v doprave na Slovensku

Bratislava 26. júla (TASR) - Dopravcovia združení v Únii autodopravcov Slovenska (UNAS) nechápu prístup ministerstva dopravy, ktoré nereaguje na ich požiadavku na stretnutie. So združením Česmad však rokovania rezortu prebiehajú.

"Nechápeme prístup ministerstva dopravy, ktoré s jedným združením rokuje, ale druhé k dialógu neprizve. Považujeme to za účelové, pretože práve za pôsobenia tejto istej vlády sme si 'dovolili' štrajkovať," vyhlásila pre TASR predsedníčka UNAS Ingrid Rosová.

Pre UNAS je tak v súčasnosti prvoradé stretnutie s rezortom dopravy. "Svoje požiadavky sme im doručili aj písomnou formou spolu so žiadosťou o prijatie ešte 15. mája tohto roku," uviedla Rosová.

Ministerstvo však podľa jej slov na list nereagovalo, tak ho poslali 16. júla znovu. V tomto prípade už rezort dopravy odpísal, no k stretnutiu doteraz nedošlo.

Dopravcovia by chceli s ministerstvom prebrať sedem základných bodov, ktoré sú podľa nich dôležité pre reálne podnikanie v doprave na Slovensku.

"Navrhujeme zníženie podielu spoplatnených ciest," vymenovala Rosová jeden z bodov. Medzi ďalšie návrhy UNAS patrí napríklad zníženie sadzieb mýta na cestách prvej triedy či diferencovanie výšky pokút podľa ich závažnosti, alebo zníženie dane z motorových vozidiel.