Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Ekonomika

Penta a Eastbridge kúpili takmer 75-% podiel v poľskej skupine EM&F

Jaroslav Haščák Foto: TASR/Ivan Majerský

"Akvizícia EM&F má potenciál stať sa historicky najväčšou investíciou Penty," informoval dnes investičný iaditeľ spoločnosti Jozef Janov.

Bratislava 9. mája (TASR) - Investičná skupina Penta získala spolu s luxemburským fondom Eastbridge 74,34-% podiel v poľskej skupine NFI Empik Media & Fashion (EM&F). Subjekty sa tak stali jej väčšinovými akcionármi, pričom ďalšími nákupmi akcií plánujú postupne dosiahnuť podiel 75 %.

"Akvizícia EM&F má potenciál stať sa historicky najväčšou investíciou Penty," informoval dnes investičný riaditeľ spoločnosti Jozef Janov.

Samotná transakcia bude ukončená 15. mája 2012, keď Penta a Eastbridge oznámia presný pomer ich podielov. Obe spoločnosti chcú menšinovým vlastníkom predostrieť plán stiahnutia EM&F z Varšavskej burzy.

"Delisting však nie je kľúčovou podmienkou nášho ďalšieho pôsobenia vo firme," uviedol Janov. Ako dodal, Penta je pripravená skupinu rozvíjať ďalej aj ako verejne obchodovanú spoločnosť.

EM&F je distribútorom mediálnych a zábavných produktov, oblečenia, obuvi, hračiek, doplnkov pre deti a kozmetiky. Pôsobí v Poľsku, Rusku, na Ukrajine, v Česku, na Slovensku, v Nemecku, Rumunsku a Turecku. V roku 2011 tržby skupiny dosiahli viac ako 800 miliónov eur.