Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Obsadenosť najvyťaženejších vlakov počas blížiacich sviatkov je 75 %

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Najviac obsadené sú aktuálne spoje smerom do Košíc na stredu (27. 3.), a to poobedné expresy Ex 611 a Ex 613.

Bratislava 25. marca (TASR) - Obsadenosť najvyťaženejších vlakov počas veľkonočných sviatkov je aktuálne na úrovni 75 %. Doprava bude v tomto období posilnená o 27 vlakov, z toho päť expresných a 22 rýchlikov. Posilnená bude aj kapacita InterCity (IC) vlakov o 28 vozňov. Informoval o tom v pondelok hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Dominik Drevický.

"S blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami je záujem o cestovanie čoraz vyšší. Voľné miesta sa míňajú už tradične predovšetkým v expresných vlakoch a vlakoch IC na trase Bratislava - Košice, ale aj v medzištátnych rýchlikoch z Košíc do Mukačeva," uviedol hovorca.

Najviac obsadené sú aktuálne spoje smerom do Košíc na stredu (27. 3.), a to poobedné expresy Ex 611 a Ex 613. Taktiež aj doobedňajšie expresné spojenia Ex 603 a Ex 605 na štvrtok (28. 3.). Niektoré medzištátne vlaky na Ukrajinu sú už vypredané.

ZSSK cestujúcim odporučila, aby si vopred zabezpečili cestovný lístok a miestenku. "Môžu tak urobiť online cez e-shop, mobilnú aplikáciu Ideme vlakom alebo SMS lístok. Vďaka tomu sa vyhnú čakaniu v radoch pri pokladniciach," uzavrel hovorca.