Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

O výrobcu motocyklov Ducati má záujem Harley-Davidson

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ponuky na prevzatie Ducati, ktorú v súčasnosti vlastní Volkswagen, pripravujú okrem Harley-Davidson aj indická firma Bajaj Auto a niekoľko investičných fondov.

Milwaukee 22. júna (TASR) - Americký výrobca motocyklov Harley-Davidson pripravuje podanie ponuky na prevzatie talianskeho konkurenta Ducati. Ak by sa americkej firme podarilo prevzatie uskutočniť, pod jednu strechu by sa dostali jedny z najznámejších značiek vo svete motocyklov.

Ako pre agentúru Reuters uviedli nemenované zdroje, ponuky na prevzatie Ducati, ktorú v súčasnosti vlastní Volkswagen, pripravujú okrem Harley-Davidson aj indická firma Bajaj Auto a niekoľko investičných fondov.

Volkswagen spolupracuje na procese predaja s investičnou spoločnosťou Evercore. Pre predaj firmy Ducati, ktorú v roku 2012 kúpila Audi, dcérska firma VW, sa rozhodol s cieľom získať financie na reorganizáciu po tom, ako spoločnosť poškodil škandál s podvodmi pri emisných testoch. VW si od predaja Ducati sľubuje získať 1,4 miliardy až 1,5 miliardy eur.

Vplyvným odborom vo Volkswagene sa však predaj výrobcu motocyklov nepáči. "Ducati je klenot, ktorého predaj zástupcovia zamestnancov v dozornej rade VW nepodporujú," uviedol hovorca závodnej rady Volkswagenu a dodal, že čo sa týka technológií, tak Harley-Davidson je za Ducati na míle ďaleko.