Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Nokia podpísala novú dlhodobú patentovú zmluvu s firmou Apple

Na archívnej snímke logo amerického koncernu Apple je vyobrazené na predajni spoločnosti v newyorskom Brooklyne. Foto: TASR/AP

Dohoda, na základe ktorej bude môcť Apple používať patenty Nokie vo svojich produktoch, sa vzťahuje na vynálezy v oblasti mobilných sietí piatej generácie a ďalšie technológie.

Kodaň 2. júla (TASR) - Fínsky výrobca telekomunikačných zariadení Nokia podpísal novú patentovú dohodu s americkým technologickým gigantom Apple. Nokia v piatok (30. 6.) oznámila, že dohoda nahradí súčasnú licenčnú zmluvu, ktorej platnosť vyprší na konci roka 2023. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Podmienky dohody sú dôverné. Prezidentka divízie Nokia Technologies Jenni Lukanderová uviedla, že dlhodobá licenčná zmluva je uzavretá na priateľskom základe. Dohoda, na základe ktorej bude môcť Apple používať patenty Nokie vo svojich produktoch, sa vzťahuje na vynálezy v oblasti mobilných sietí piatej generácie a ďalšie technológie.

"Dohoda odráža silu patentového portfólia spoločnosti Nokia, desaťročia trvajúce investície do výskumu a vývoja a prínos k mobilným štandardom a ďalším technológiám," uviedla Lukanderová.