Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Nissanu hrozí pokuta za neúplné informácie o odmenách pre Ghosna

Na snímke koncept športového trojdverového crossoveru Nissan Gripz predstavili počas druhého mediálneho dňa na 66. ročníku medzinárodnej výstavy automobilov IAA Cars (Autosalón Frankfurt 2015) v nemeckom Frankfurte nad Mohanom 16. septembra 2015. Autosalón potrvá do 27. septembra 2015. Foto: TASR/AP

Očakáva sa, že SESC začne formálne vyšetrovať túto záležitosť pred koncom mesiaca, keď preskúma najnovšie výročné správy spoločnosti Nissan.

Tokio 26. júna (TASR) - Japonský úrad pre dohľad nad finančným trhom pravdepodobne odporučí príslušnému regulačnému úradu, aby udelil pokutu automobilke Nissan Motor až do výšky 4 miliardy jenov (32,79 milióna eur) za údajne nedostatočné informácie o odmenách pre bývalého predsedu predstavenstva Carlosa Ghosna. Uviedol to zdroj, ktorý nechcel byť menovaný.

Komisia pre dohľad nad cennými papiermi a burzou (SESC) pravdepodobne odporučí pokutu, keďže údajné nenahlásené odmeny pre Ghosna mali „významný“ vplyv na rozhodnutia investorov týkajúce sa spoločnosti, uviedol zdroj.

Hovorca SESC odmietol tieto informácie komentovať a Nissan zatiaľ na otázky nereagoval.

Očakáva sa, že SESC začne formálne vyšetrovať túto záležitosť pred koncom mesiaca, keď preskúma najnovšie výročné správy spoločnosti Nissan.

Ak Nissan odovzdá príslušnú dokumentáciu SESC pred začatím formálneho vyšetrovania a uzná, že predchádzajúce správy boli nesprávne, môže dostať zníženú pokutu vo výške približne 2,4 miliardy jenov, uviedol zdroj.

(1 EUR = 121,97 JPY)