Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Ekonomika

Nezamestnanosť v Žilinskom kraji má naďalej klesajúci trend

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Podiel disponibilných uchádzačov o zamestnanie v produktívnom veku na obyvateľstve v produktívnom veku, klesol v apríli v Žilinskom samosprávnom kraji na úroveň 2,93 percenta.

Žilina 20. mája (TASR) - Priemerná evidovaná miera nezamestnanosti v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) už tretí mesiac po sebe klesla. Jej hodnota sa v apríli znížila medzimesačne o 0,1 percenta na úroveň 3,74 percenta. Informovalo o tom Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.

Podiel disponibilných uchádzačov o zamestnanie v produktívnom veku na obyvateľstve v produktívnom veku (PDU), ktorý je od minulého roka novým hlavným ukazovateľom o nezamestnanosti na Slovensku, klesol v apríli v ŽSK na úroveň 2,93 percenta.

Najnižšiu úroveň PDU z 11 okresov ŽSK má už dlhšie obdobie okres Žilina s 2,39 percenta. V Žilinskom kraji ďalej nasledujú okresy Martin (2,58 %), Námestovo (2,6 %), Bytča (2,61 %), Tvrdošín (2,86 %), Čadca (3 %), Kysucké Nové Mesto (3,29 %), Ružomberok (3,4 %), Dolný Kubín (3,41 %), Turčianske Teplice (3,86 %) a Liptovský Mikuláš (4,03 %).