Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

V Bratislave sa začali Národné dni kariéry

Foto: TASR/Martin Baumann

Už po 17-krát sa študenti a absolventi vysokých škôl môžu oboznámiť s ponukou na zamestnanie od firiem rôzneho zamerania.

Bratislava 8. marca (TASR) - Pracovné miesta, stáže, školenia a ďalšie možnosti nájdu študenti a absolventi vysokých škôl na 17. ročníku veľtrhu práce - Národné dní kariéry (NDK), ktoré sa začali dnes v areáli bratislavskej Incheby a potrvajú do piatka 9. marca. Podujatie organizuje študentská medzinárodná organizácia AIESEC.

So svojou ponukou prišlo približne 50 spoločností z oblasti ekonómie, financií, manažmentu, IT a techniky. Ďalších približne 15 spoločností zabezpečuje sprievodný program.

Cieľom pracovného veľtrhu je ponúknuť študentom možnosť zorientovať sa v súčasnej situácii na trhu práce a nájsť si vhodné zamestnanie. Na podujatí sa stretnú okrem iných s nadnárodnými spoločnosťami podnikajúcimi na Slovensku a ktoré hľadajú mladých ľudí na rôzne pracovné pozície.

Foto: TASR/Martin Baumann
Podujatie sa koná pod záštitou Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny. Garantom sprievodného programu je Trenkwalder, a.s., a partnerom podujatia kariera.sk.

Pre návštevníkov pripravili organizátori sprievodný program, ktorý sa nesie v duchu "Konkurencieschopnosť na trhu práce". Uchádzači majú k dispozícii 5 konzultačných miestností v rámci ktorých je pre nich pripravených približne 39 tréningov, 15 prezentácií a panelová diskusia. Prvýkrát v histórii veľtrhu sú konzultačné miestnosti zamerané podľa odborov, kde si na svoje príde ekonóm, manažér, ale aj študent informačných technológií či techniky.

Súčasťou programu je tiež špeciálny blok pripravený pre študentov marketingu. Uchádzačom sa ponúka možnosť zúčastniť sa na tréningoch personálnej agentúry Trenkwalder, alternatívnej kariérnej cesty s názvom Rozbehni sa! i inšpiratívnych tréningov so zástupcami úspešných spoločností nielen zo Slovenska.

Všetci návštevníci podujatia z rôznych kútov Slovenska cestujú na NDK vlakom a autobusmi Turancar so zľavou 50 %.

Pracovný veľtrh NDK sa aj v tomto roku uskutoční v Košiciach, a to 22. marca s obdobným programom a obsadením.

Tu bude player