Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Rezort práce dal na sociálne služby a kuratelu vyše 1,5 milióna eur

Na archívnej snímke budova, v ktorej sídli Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR a Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Foto: TASR Jaroslav Novák

V oblasti dotácie na podporu rozvoja sociálnych služieb schválil rezort práce v roku 2023 celkovo 179 žiadostí v sume viac ako 1,4 milióna eur.

Bratislava 27. decembra (TASR) - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR poskytlo v roku 2023 na podporu sociálnych služieb a sociálnej kurately dotácie vo výške viac ako 1,566 milióna eur. Financie poskytlo v zmysle zákona o dotáciách v pôsobnosti rezortu práce a na základe schválených žiadostí obciam, vyšším územným celkom, neverejným poskytovateľom sociálnych služieb a tiež akreditovaným osobám v oblasti sociálnej kurately.

V oblasti dotácie na podporu rozvoja sociálnych služieb schválil rezort práce v roku 2023 celkovo 179 žiadostí v sume viac ako 1,4 milióna eur. Na podporu vykonávania opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately dostalo dotáciu 12 žiadateľov v celkovej výške 128.900 eur.

Financie v tomto prípade boli určené na nákup materiálno-technického vybavenia. Ide napríklad o vybavenie priestorov na rehabilitácie, terapie, vzdelávanie či voľnočasové aktivity. Možno ich využiť aj na rekonštrukcie, stavebné úpravy v zariadeniach či na tiež vytváranie bezbariérového prostredia, ale aj na kúpu osobného motorového vozidla na zabezpečenie terénneho opatrovania alebo špeciálne upraveného vozidla so zdvíhacou plošinou pre zariadenia sociálnych služieb a centrá pre deti a rodiny.

Žiadatelia o dotáciu priamo z ministerstva musia predložiť žiadosť v elektronickej forme prostredníctvom informačného systému a v jednom písomnom vyhotovení. Následne sú žiadosti odborne hodnotené pod takým druhom dotácie, pod ktorým ju žiadateľ označil.