Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Agrorezort: Stretnutie farmárov sa uskutoční tak, ako bolo naplánované

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Neuskutočnia sa podľa hovorcu rezortu len individuálne stretnutia s Občianskou iniciatívou Zemplína, ktoré sa mali konať doobeda.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR v súvislosti s otázkami k tomu, či sa zrušilo dnešné stretnutie farmárov v Košiciach potvrdzuje, že stretnutie sa uskutoční presne tak, ako bolo avizované, teda pre všetkých zástupov poľnohospodárskych združení prvovýrobcov za účasti médií. Informoval o tom Michal Feik z MPRV SR.

Neuskutočnia sa podľa neho len individuálne stretnutia s Občianskou iniciatívou Zemplína, ktoré sa mali konať doobeda. Signatári tejto výzvy podľa Feika požadovali osobitné stretnutie výlučne pre členov svojej iniciatívy za nerealizovateľných podmienok. "Takto navrhnuté stretnutie museli štátne inštitúcie odmietnuť kvôli tomu, že by ohrozili prebiehajúce správne konania. Samozrejme, aj signatári tejto iniciatívy sú pozvaní na celoslovenské stretnutie farmárov, ktoré sa začína o 14.00 hodine" dodal Feik.