Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Mladí budú mať možnosť nájsť si prácu na pracovnom veľtrhu

Ilustračné fotoFoto: TASR/Tomáš Halász

Pracovný veľtrh NDK sa v roku 2012 po druhý raz presunie aj do metropoly východného Slovenska. Uskutoční sa 22. marca 2012 v priestoroch Hotela Centrum (Dom techniky ZSVTS) v Košiciach.

Bratislava 6. marca (TASR) - Vyše 50 spoločností ponúkne prácu v oblasti ekonómie, financií, manažmentu, IT oblasti či techniky na pracovnom veľtrhu pre mladých ľudí pod názvom s názvom Národné dni kariéry (NDK), ktoré sa budú konať 8. a 9. marca 2012 v areály bratislavskej Incheby. Dni sú určené študentom a absolventom vysokých škôl.

Cieľom pracovného veľtrhu je ponúknuť študentom možnosť zorientovať sa v súčasnej situácii na trhu práce a nájsť si vhodné zamestnanie. Na podujatí sa stretnú so spoločnosťami ako AT&T, IBM, Lidl, T-systems či VÚB banka.

VW bude hľadať absolventov na Národných dňoch kariéry



Viac ako dve desiatky nových zamestnancov spomedzi absolventov vysokých škôl bude hľadať Volkswagen Slovakia (VW SK) na aktuálnom ročníku veľtrhu práce Národné dni kariéry 8. – 9. marca v bratislavskej Inchebe.

Práve v týchto dňoch začína spoločnosť výberové konanie na pozície v Trainee programe. V rámci neho potrebuje obsadiť približne 20 miest určených absolventom technického alebo ekonomického zamerania, napríklad pre oddelenia produkcie, kvality, priemyselného inžinierstva, plánovania závodu, financií, logistiky či produktového manažmentu. Okrem dvadsiatky miest v bratislavskom závode ponúka spoločnosť aj dve pozície na oddelení kvality a plánovania v martinskom závode.

V prvej fáze budú trainees rotovať všetkými výrobnými i nevýrobnými prevádzkami a zapoja sa aj priamo do produkcie. Počas rotácie získajú prehľad o procesoch a systémoch používaných pri výrobe vozidiel, ktoré im vysvetlia odborníci z jednotlivých úsekov. V druhej fáze programu budú trainees pracovať na projektoch a úlohách svojho cieľového oddelenia a absolvujú potrebné školenia a jazykové kurzy. Na záver budú vyslaní minimálne na mesačnú stáž v niektorom zo zahraničných závodov koncernu Volkswagen.

Pre tých, ktorí ešte študujú, ponúka VW SK program IngA – Inžinier v automobilovom priemysle, ktorého sa môžu zúčastniť už počas štúdia a získať tak cenné praktické skúsenosti. Tí najlepší získajú aj štipendium.

Návštevníci na veľtrhu získajú tiež informácie o VW SK, aktuálnych voľných pozíciách, ako je napríklad momentálne obsadzovaných 650 pracovných miest pre produkciu malých mestských vozidiel, či obsadzovaných pozícií údržbárov, plánovačov alebo brigádnikov z radov študentov.


Pre návštevníkov je pripravený sprievodný program, ktorý sa nesie v duchu "Konkurencieschopnosť na trhu práce". Uchádzači budú mať k dispozícií 5 konzultačných miestností, v rámci ktorých je pre nich pripravených približne 39 tréningov, 15 prezentácií a panelová diskusia. Prvýkrát v histórii veľtrhu budú konzultačné miestnosti zamerané podľa odborov, kde si na svoje príde ekonóm, manažér, ale aj študent informačných technológií či techniky. Súčasťou programu bude tiež špeciálny blok pripravený pre študentov marketingu. Uchádzačom sa ponúka možnosť zúčastniť sa tréningov personálnej agentúry Trenkwalder, a. s., alternatívnej kariérnej cesty s názvom Rozbehni sa! či inšpiratívnych tréningov so zástupcami úspešných spoločností nielen zo Slovenska.

Pracovný veľtrh NDK sa v roku 2012 po druhý raz presunie aj do metropoly východného Slovenska. Uskutoční sa 22. marca 2012 v priestoroch Hotela Centrum (Dom techniky ZSVTS) v Košiciach. Aj na tomto mieste sa firmy odprezentujú prostredníctvom tréningov, workshopov či prezentácií.

Organizátorom podujatia NDK je globálna nezisková študentská organizácia AIESEC Slovensko, ktorá tu pôsobí viac ako 40 rokov.