Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

VIDEO: Minister Žiga odvolal Dozornú radu MH Manažment

Na snímke minister hospodárstva Peter Žiga počas brífingu, na ktorom oznánil, že dozorná rada spoločnosti MH Manažment dnešným dňom končí. 12. októbra 2017 v Bratislave. Foto: TASR - Marko Erd

Peter Žiga (Smer-SD) považuje postup orgánov firmy v právnom spore ohľadom Vodnej elektrárne Gabčíkovo za neprofesionálny.

Bratislava 12. októbra (Teraz.sk/TASR) - Dozorná rada spoločnosti MH Manažment dnešným dňom končí. Oznámil to dnes na brífingu šéf Ministerstva hospodárstva (MH) SR Peter Žiga (Smer-SD), ktorý považuje postup orgánov firmy v právnom spore ohľadom Vodnej elektrárne Gabčíkovo (VEG) za neprofesionálny. Podľa Žigu sa zmenia následne stanovy spoločnosti MH Manažment, a potom sa vykonajú aj zmeny v predstavenstve.



Žiga v stredu (11. 10.) po rokovaní vládneho kabinetu uviedol v reakcii na v utorok (10. 10.) oznámené zníženie odmeny pre advokáta Radomíra Bžána, že nie je "úplne spokojný".



Filipovičová z MH Manažmnent 10. októbra informovala, že predseda predstavenstva MH Manažment Bačík sa dohodol s advokátskou kanceláriou JUDr. Radomír Bžán, s.r.o., na znížení odmeny za víťazstvo v arbitráži ohľadom VEG na maximálnu výšku 2,5 % z pôvodných 11 %.