Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Mikloš si je istý, že boli lepší ako vláda Roberta Fica

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Za 1,5 roka Radičovej vlády vzniklo totiž na Slovensku 55.000 nových pracovných príležitostí. Mikloš tiež pripomenul čísla štatistikov o minuloročnom raste zamestnanosti, no priznal aj pokles platov.

Bratislava 6. marca (TASR) - Šéf rezortu financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) dnes pri hodnotení svojho ministrovania vyzdvihol úspešnosť vlády Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) v oblasti zamestnanosti či vývoja ekonomiky. "Boli sme výrazne úspešnejší ako vláda Roberta Fica (Smer-SD)," uviedol.

Za 1,5 roka Radičovej vlády vzniklo totiž na Slovensku 55.000 nových pracovných príležitostí. Mikloš tiež pripomenul čísla štatistikov o minuloročnom raste zamestnanosti, no priznal aj pokles platov. "Reálne mzdy vlani klesli o 1,6 %, čo je však dané najmä šetrením vo verejnom sektore," podotkol.

Tu bude player


"Slovenská ekonomika v minulom roku zvýšila svoju výkonnosť a s 3,3-% rastom sme boli druhou najrýchlejšie rastúcou ekonomikou v eurozóne," pripomenul. Vysvetlil, že rast potiahli nahor najmä investície, pričom nadol pôsobila spotreba verejnej správy. "Tu sa prejavili účinky nevyhnutného šetrenia," dodal.

Mikloš podotkol, že východisková situácia bola neľahká, pretože Ficova vláda sa vydala gréckou cestou, o čom svedčia deficity nad 8 % a najvyšší rast verejných výdavkov v EÚ. "Od roku 2011 sme sa naplno sústredili na základný cieľ, stiahnuť Slovensko z nastúpenej gréckej cesty," uzavrel.