Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Ekonomika

Mesto Komárno pokračuje v programe obnovy chodníkov

Komárno bolo vyhlásené za pamiatkovú zónu, kde sa nachádza vyše 40 národných kultúrnych pamiatok. Na snímke Nádvorie Európy zasadené na prelome tisícročia do historického centra mesta, v pozadí je veža radnice. Foto: EASYFOTO TASR - Ladislav Vallach

Mesto v súčasnosti udržiava 67 kilometrov chodníkov. Program ich obnovy spustila samospráva pred piatimi rokmi.

Komárno 15. februára (TASR) – Mesto Komárno aj v tomto roku pokračuje v rekonštrukcii chodníkov. Mestskí poslanci vyčlenili na opravy v tohtoročnom rozpočte mesta 150.000 eur, za ktoré by mali byť obnovené chodníky na úseku pri železničnej a autobusovej stanici, medzi vchodom do pevnosti a mestským kultúrnym strediskom, ako aj niektoré úseky na Pohraničnej ulici, informovala samospráva.

Mesto v súčasnosti udržiava 67 kilometrov chodníkov. Program ich obnovy spustila samospráva pred piatimi rokmi. V minulom roku sa po prvýkrát dostali do zoznamu vybraných lokalít aj prímestské časti Nová Stráž a Kava. Poslednú fázu minuloročného chodníkového programu ukončila samospráva s miernym oneskorením spôsobeným aktuálnou pandemickou situáciou počas tohto mesiaca.