Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

M. Lubyová chápe výzvu na šetrenie, úspory podľa nej vznikajú vždy

Ministerka školstva Martina Lubyová, archívna snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Vysvetlila tiež, že rezort má výdavky už naplánované aj v programe rozvoja výchovy a vzdelávania.

Bratislava 25. augusta (TASR) - Ministerka školstva Martina Lubyová (nominantka SNS) chápe výzvu ministra financií Ladislava Kamenického (Smer-SD) na šetrenie v rezortoch. Reagovala tým, že úspory v rezorte vznikajú vždy. Pokračovať však budú v rezorte podľa jej slov v zmysle vládou schváleného Národného programu rozvoja výchovy a vzdelávania.

"Samozrejme, že vznikajú vždy aj nejaké úspory, napríklad keď niektorí prijímatelia nevedia vyčerpať dotácie, niektoré projekty sa nerealizujú v takom rozsahu, ako by sa mali. Budeme ich využívať na to, aby sme pomohli pánovi ministrovi financií vykryť schodky," skonštatovala Lubyová. Vysvetlila tiež, že rezort má výdavky už naplánované aj v programe rozvoja výchovy a vzdelávania.

Kamenický vyzval ministrov, aby spoločne začali šetriť. "Každý musí začať sám od seba a namiesto ďalších požiadaviek, ktoré prichádzajú na Ministerstvo financií SR na dodatočné peniaze, začať hľadať úspory vo vlastných rezortoch tak, aby sme dokázali ušetriť ďalšie peniaze," vyhlásil minister financií.