Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Firma Menzi Muck plánuje pri Nitre vybudovať halu za 2,5 mil. eur

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Nová hala poskytne prácu 80 pracovníkom.

Bratislava 16. júna (TASR) - Nitrianska spoločnosť Menzi Muck Slovakia, a. s., plánuje pri Nitre, v obci Lužianky, vybudovať priemyselnú halu v predpokladanej hodnote 2,5 milióna eur. Nová hala poskytne prácu 80 pracovníkom, z toho pre 10 administratívnych a pre 70 výrobných zamestnancov. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA).

Cieľom investičného zámeru je vybudovanie haly, ktorá bude vytvárať nové disponibilné plochy pre strojársku výrobu s hygienickým zázemím. Do nových vlastných priestorov po zrealizovaní stavebnej časti priemyselnej haly firma Menzi Muck Slovakia, a. s., umiestni stroje, zariadenia, pracoviská a prevádzky, ktoré sú v súčasnosti umiestnené v prenajatých priestoroch na ulici Jakuba Haška v Nitre.

Celková navrhovaná úžitková plocha priemyselnej haly bude približne 3976 m2. Začiatok výstavby priemyselnej haly sa predpokladá v júni 2013, pričom ukončenie jej výstavby sa očakáva v januári 2014.

Menzi Muck Slovakia, a. s., Nitra vznikla zápisom do Obchodného registra SR 3. augusta 2000. Predmetom jej činnosti je najmä výskum a vývoj v oblasti strojárstva, konštrukčné a projektové práce v oblasti strojárstva, ako aj výskum, vývoj, výroba stavebných a banských strojov. Spoločnosť má zapísané základné imanie vo výške 298.800 eur.